С прожекция на шедьовъра Краят на песента започва мултимедията и

...
С прожекция на шедьовъра Краят на песента започва мултимедията и
Коментари Харесай

Гледаме шедьоврите на Хайтов в Дома на културата

С прожекция на шедьовъра „ Краят на песента " стартира мултимедията и фотоизложбата „ Героите на Николай Хайтов в българското кино " в Дома на културата „ Борис Христов ". Във фоайето ще бъде подредена фотоизложба, която демонстрира разнообразни моменти от снимането на филмите. „ Те са правени от специфични фотографски екипи от Българската национална филмотека. Запечатали са редки моменти, които са останали зад кадър. Показваме работните моменти от паметни български ленти. Може да видите режисьора Методи Андонов гол до кръста на снимачната площадка на „ Козият рог ", споделя Здравец Хайтов от фондация „ Памет ".

Фотоизложбата е придружена с прожекцията на един филм по произведение на Хайтов всяка вечер. Това ще продължи до 16 септември. Днес от 19.00 часа ще бъде показан „ Краят на песента " от 1971 година В ролята на Ибрям Али е младият Васил Михайлов. Образът на неговата обичана Найме се играе от Катя Паскалева, а Дели Мехмед - Ицхак Финци.

Утре следва „ Изпит " с Филип Трифонов, а на идващия ден - „ Гола съвест ". Четвъртия ден ще бъде показан „ Дърво без корен ", а на петия - шедьовърът „ Козият рог ".

„ Програмата е формирана дружно с Българската национална филмотека и е отдадена на 100-годишнината от рождението на писателя ", акцентира Здравец Хайтов. Тя се осъществя благодарение на фондация „ Памет ", „ Пловдив 2019 " и Общината.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР