С професор Денков сме работили добре. В този парламент никакъв

...
С професор Денков сме работили добре. В този парламент никакъв
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Няма да има кабинет в този парламент. Отиваме на избори

С професор Денков сме работили добре. В този парламент никакъв кабинет няма да стане. Това разяснява в изявление за предаването " Панорама " заместник-председателят на Политическа партия ГЕРБ Томислав Дончев.

Той дефинира като асиметрично политическо деяние предлагането им за министър председател при първия мандат - проф. Николай Габровски. " Не като подла технология някой да се вмъкне във властта, а като опит да се поуспокои напрежението ", посочи депутатът.

По думите му политическото напрежение и опълчването в Народното събрание и отвън него имат доста по-страховити последствия - а точно, че се опълчват групи в обществото. " Издълбани са големи трашеи и окопи сред политическите сили ", уточни Дончев.

Той добави, че е станало процедура политическите партии да дефинират идентичността си посредством противпоставяне на техните съперници. " Сигурно освен няма да можем да си изберем държавно управление, а и скоро няма да можем да си приказваме, в случай че продължаваме по този начин ", добави националният представител.

Според него, препоръчаният от ГЕРБ проектокабинет " Габровски " е можел да свърши работа в интерес на страната.

Дончев разгласи, че няма логичност ГЕРБ да поддържат възможен личен състав на Министерски съвет на Политическа партия, защото те не са подкрепили техния. " Това е годно, само че да не го примативизираме толкоз. Ако няма политическа логичност Политическа партия да поддържа първия, няма капацитет за политическо взаимодействиен, то тогава каква е логиката първият да поддържа втория? Трябва да има някаква логичност. Не може да искаш поддръжка от партията, която систематично си се опитвал да унищожиш ", счита той.

Въпреки това, по думите му, от ГЕРБ ще са толерантни и ще вземат участие в диалози по политики.

Той предсказа и възможните оферти за министри в проектокабинета на Политическа партия: " Асен Василев - финанси, Денков - министър председател, Петков - стопанска система.. Това е все едно ние да предложим проф. Ангелов за министър председател, Бойко Борисов за министър на вътрешните работи, аз, да вземем за пример - министър на стопанската система. Никаква логичност няма ", акцентира Дончев.

" Шансът да отидем на избори е 62,5%, наближава 63 % ", пошегува се той.

Дончев бе безапелационен, че връзките на ГЕРБ с президента са само институционални По думите му, служебното държавно управление е спешен модел за ръководство на държвата и нищо повече.

 

Опитахме да намерим метод политическите сили да се обединят към евроатлантическите полезности, само че има голямо съмнение, съобщи още пред Българска национална телевизия депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев, заместник-председател на партията.

По думите му, вземането на няколко общи решения е посочило, че има евроатлантическо болшинство, само че в същото време е станало ясно, че няма доверие.

 

По думите му, проектокабинетът " Габровски " би бил вероятен, в случай че беше преодолян политическият нарцисизъм: „ Този кабинет можеше да свърши работа. “

Дончев изрази опасения, че и в този парламент няма да има постоянен кабинет.

„ Политическото напрежение в Народното събрание и отвън него опълчва обособени групи от обществото, изкопани са големи окопи сред политическите сили “, сподели той.

 

По думите му, в случай че няма логичност Политическа партия да поддържа ГЕРБ, то няма логичност и ГЕРБ да поддържа мандата на Политическа партия.

 

„ В самата комбинация на кабинета им като анонси няма логичност. Николай Денков - министър-председател, Кирил Петков - министър на стопанската система, Асен Василев - министър на стопанската система, никаква логичност няма. “ – разясни Томислав Дончев.

 

Той акцентира, че цената на пропуснатите благоприятни условия е висока, което няма да докара до нищо положително.

 

„ Скъсването на доверието в системата ще има пагубни последици, това ми е огромното терзание “, добави заместник-председателят на ГЕРБ.

Той дефинира връзките на ГЕРБ с президента като " институционални ".

Дончев акцентира, че ръководството на служебните кабинети е спешен режим, а не естественото положение на демокрацията

По думите му, би било рисково в случай че на хората им писне при нуждата да гласоподават на пети избори за две години.

„ Притеснителен е този месиански дух на Политическа партия – ние сме положителните другите сте неприятните. Политиката е малко по-сложно занятие. “ – сподели още той.Л

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !      
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР