С продължаващото безпокойство, че кървавата инвазия на Русия в Украйна

...
С продължаващото безпокойство, че кървавата инвазия на Русия в Украйна
Коментари Харесай

Пентагонът укрепва отбраната на НАТО в Европа

С продължаващото безпокойствие, че кървавата инвазия на Русия в Украйна може да се популяризира и в прилежащите страни, Пентагонът основава военната инфраструктура, нужна, с цел да помогне за воденето на война в Европа и да извърши обещанието на президента Джо Байдън да пази „ всеки сантиметър “ от Територия на НАТО, съгласно няколко чиновници на защитата.

Пентагонът е разположил хиляди спомагателни бойци в Европа, в това число още 500 американски бойци, оповестени в понеделник. Съединените щати изпращат отбранителни оръжия като ракети Patriot в Полша и обмислят пренасяне на спомагателни активи, с цел да защитят други съдружници като Румъния и балтийските страни Латвия, Литва и Естония от всевъзможни съветски придвижвания по техните граници, настояват публични лица.

Говорител на европейското командване на Съединени американски щати сподели пред Си Ен Ен във вторник вечерта, че Съединените щати изпращат две батареи за ракети Patriot в Полша като „ отбранително разрастване “ за противопоставяне на всяка евентуална опасност за съдружниците на Съединени американски щати и НАТО.

Пентагонът пресмята, че съвсем половината от 670-те ракети, които Русия е изстреляла против Украйна, са били изстреляни от вътрешността на тази страна, което поражда опасения, че тя може по-лесно да доближи до страните от НАТО, в случай че избере да се впусне или разшири обсега на войната.

Като цяло Съединени американски щати реалокираха близо 15 000 военни в отговор на съветската експанзия. Очаква се общият брой на американските бойци в Европа да доближи 100 000 души. Усилията на Съединени американски щати идват дружно с фрапантно засилено въздържане на НАТО, защото всяка военна интервенция на Съединени американски щати съвсем несъмнено би била под чадъра на НАТО.
" Имаме 130 самолета във висока бойна подготвеност. Над 200 кораба от крайния север до Средиземно море и хиляди спомагателни бойци в района ", сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг във вторник, до момента в който пътува в Латвия.

Последното разполагане включва действен център за " въздушна поддръжка ", който се насочва към Полша и Румъния, както и експерти по зареждане и поддръжка в Германия, с цел да подкрепят въздушните интервенции на Съединени американски щати и НАТО над района. Пети корпус на армията също разполага с 300 щаб-квартири в Полша и Германия, с цел да обезпечи командване и надзор на сухопътните сили на Съединени американски щати.

Тази седмица Военноморски сили на Съединени американски щати разположиха за малко самолетоносач в северното Егейско море, който може да бъде употребен в непредвидени случаи за полетни интервенции, в случай че напрежението ескалира.
Всички придвижвания на войските от дълго време са били предстоящи, настоя върховен чиновник на защитата. Но няма подозрение, че всичко е обвързвано с отбрана против вероятно съветско навлизане в страните членки на НАТО.

Докато Съединени американски щати са безапелационни в желанието си да избегнат пряк спор, разполагането на Пентагона е ориентирано към основаване на военна конструкция както за въздържане на Русия от разширение на обсега на своята война, по този начин и за подготовка против съзнателно или инцидентно разпространяване на бойните дейности в територия на НАТО.
„ Едно от нещата, за които говорихме, е какъв брой значима е отбраната на територията на НАТО и това включва въздушното пространство на НАТО “, сподели чиновник на защитата пред CNN.

Байдън и висши представители на Съединени американски щати неведнъж са подчертавали, че американските войски няма да се бият в Украйна, която не е член на НАТО. В същото време обаче висши чиновници на Съединени американски щати не престават да повтарят, че задължението на Съединени американски щати да пазят други страни от НАТО при положение на нахлуване е „ свят “.

Доктрината на член 5 на НАТО споделя, че всяко нахлуване против една страна от НАТО е офанзива против всички - което значи, че Съединени американски щати и другите европейски съдружници ще бъдат задължени да застанат в отбрана на всеки член на НАТО, нападнат от Русия.
Тези ходове са самопризнание, че американската войска би трябвало да бъде готова за непредвидените обстановки, че най-голямата сухопътна война в Европа след Втората международна война може да не остане лимитирана до границите на Украйна.

Част от безпокойството измежду американските публични лица е, че съветският президент Владимир Путин може да реши да нападна страните от НАТО, изключително в случай че се почувства затиснат в ъгъла. Миналата седмица Кремъл показа лист с " в действителност вражески страни ", в това число Съединени американски щати.
Откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари, Съединени американски щати и техните съдружници постановиха серия от наказателни финансови наказания на Русия, които Путин от този момент оприличи на „ оповестяване на война “. Русия също издава все по-заплашителна изразителност за страни, които изпращат оръжия на Украйна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР