С призива да не се чете обвинителния акт по делото

...
С призива да не се чете обвинителния акт по делото
Коментари Харесай

Юристи: Гешев подбужда съдията по делото „КТБ“ към престъпление

С апела да не се чете обвинителния акт по делото „ КТБ “, шефът на Спецпрокуратурата Иван Гешев подбужда арбитър Вержиния Петрова към закононарушение. Това разясниха пред Фрог нюз адвокати. Според тях причините му, че актът бил доста обемен и нямало потребност да се чете, тъй като е качен в прокуратурата са неуместни. Там има диспозитив на обвинителния акт, съдържащ общи разсъждения и пояснения, само че не и доказателства и елементи. Те са в актът и тъкмо те са значими за съда. Важни са и за жителите, които имат право да знаят защо става дума. Процесът е открит и обществото има право да знае какво се случва.
Иван Гешев подбужда съдията да извърши закононарушение, тъй като в случай че съдията се съгласи тя ще отрази в протокола дейности, които никой не е направил. Обстоятелства, които не са се случили. Никой не е в положение да се запознае с нещо толкоз обемно за 3 минути. Това е документно закононарушение, кометира Христо Коев, правист и специалист.

Гешев показва неведение на закона. Как освен това състояние съдията ще реши дали са осъществени процесуални нарушания, да вземем за пример?

С настояването си прокурор Гешев неодобрява още в самото начало присъдата, когато тя бъде произнесена, без значение дали ще е неоправдателна или оправдателна. Как Върховен касационен съд ще удостовери присъда, основана на условия и дейности, които не са се случили, безапелационни са магистрати, с които Фрог нюз се свърза да разясняват изявите на Иван Гешев. Те напомнят, че през ноември 2017 година бе изменен законът точно поради делото „ КТБ “, с цел да се допуне да се чете диспозитивът. За 3 минути? Имало такава процедура, твърди Гешев. Не, няма такава процедура и в случай че някъде арбитър е приел сходно предложение, значи е осъществено закононарушение, безапелационни са адвокати.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР