С присъда от 26.10.2022 г. на Софийски градски съд (СГС)

...
С присъда от 26.10.2022 г. на Софийски градски съд (СГС)
Коментари Харесай

Подсъдим беше признат за виновен за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на МПС след употреба на наркотични вещества по обвинение на СГП

С присъда от 26.10.2022 година на Софийски градски съд (СГС) беше приет за отговорен подсъдимият  М. К. за причиняване на гибел по несъобразителност при ръководство на МПС след приложимост на наркотични субстанции.

Съдебното произвеждане завърши при  кратко правосъдно разследване, като подсъдимият призна напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт. Съдът наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от четири години и шест месеца, което понижи с една трета на съображение член 58а от Наказателен кодекс и отнемане от право да ръководи МПС за период от 4 години.

Обвинителният акт за закононарушението по член 343, алинея 4, вр. с член 343, алинея 3, б. „ б “, вр. член 342, алинея 1, от Наказателен кодекс е импортиран от Софийска градска прокуратура (СГП) в съда на 05.09.2022 година

На 02.01.2022 година, към 12:00 ч., в гр. София, обвиненият М. К. управлявал автомобила си по ул. „ Коста Лулчев “ към бул. „ Шипченски проход “. При маневра завиване наляво блъснал пешеходец на пешеходна пътека. На място пристигнали полицейски чиновници, които направили инспекция на лидера за наркотични субстанции, тя дала позитивен резултат. На 08.01.2022 година пешеходецът умрял в резултат на тежка черепно-мозъчна контузия, породена от пътнотранспортното произшествие.

От заключението на направената по делото химико-токсикологична експертиза се открива съществуване в кръвната проба на обвинения на тетрахидрокарабинол, а в тестът от урина – метилендиоксиметамфетамин (МДМА, екстази).

Присъдата на Софийски градски съд не е дефинитивна и може да бъде обжалвана пред Апелативен съд-София.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР