С приготвянето на плодови пюрета се е сблъсквала почти всяка

...
С приготвянето на плодови пюрета се е сблъсквала почти всяка
Коментари Харесай

Пет идеи за плодови пюрета

С приготвянето на плодови пюрета се е сблъсквала съвсем всяка майка, която желае да е сигурна, че знае какво употребява детето ѝ.

Макар в наши дни производителите на бебешки храни да са следени строго и да съблюдават сериозен хигиеничен надзор, постоянно е по-добре в случай че можем да приготвим сами пюретата за своето дете, изключително в случай че разполагаме с домашно отглеждани плодове и зеленчуци. Важно е единствено да се информирате кои плодове по какъв начин да бъдат комбинирани и по кое време да ги давате на своето мъниче.

Всички плодови пюрета могат да бъдат затворени в бурканчета, да се затворят добре до момента в който са горещи, да се извърнат надолу с капачките и откакто изстинат да бъдат прибрани в хладилника. Така ще можете да имате плодово пюре, което ще се резервира прясно в границите на няколко дни, в случай че се съхранява на студено. Можете също по този начин да комбинирате разнообразни плодове и зеленчуци, с което да осигурите многообразие на своето малко отроче.

Информирайте се наложително кои плодове се предлагат при запек, кои при диария, както и по кое време можете към плодовото пюре да добавяте грис или ориз. Ето няколко хрумвания какви плодови пюрета можете да приготвите за своето дете, а в случай че добавите и повече от позволената за бебетата захар, можете да зарадвате и цялото си семейство.

Пюре от банан и ябълка

Начин на подготвяне: Ябълката се обелва, нарязва и се поставя във вряща вода до момента в който омекне. След това се пасира и към нея се прибавя 1 намачкан банан.

 Бананово Пюре

Пюре от круши и ориз

Начин на подготвяне: 1/2 ч. ч. ориз се поставя да ври. Отделно се сварява и обелената и изчистена круша, пасира се и се прибавя към ориза.

Пюре от кайсия и морков

Начин на подготвяне: Морковът се обелва, измива и нарязва на ситно. Сварява се. Отделно се обелват 3 кайсии, махат се костилките и се сваряват. Всичко се смесва и се пасира. Ако е належащо може да се добави напълно малко захар.

Пюре от ябълка и тиква

Начин на подготвяне: 200 г тиква се нарязва на дребни части и се поставя да ври. След като омекне към нея се прибавя и обелената и нарязана ябълка и всичко се пасира.

Пюре от морков, банан, ябълка и грис

Начин на подготвяне: Морковът се обелва, нарязва на ситно и се поставя да ври. След като омекне към него се прибавя нарязаната ябълка. След като са подготвени се пасират. Отделно се приготя грис съгласно това какъв брой желаеме да е гъсто пюрето. Тя се смесва с пасираната ябълка и моркова и към тях се прибавя намачкан банан.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР