С приетото днес постановление на Министерския съвет не се дава

...
С приетото днес постановление на Министерския съвет не се дава
Коментари Харесай

Нито лев повече от договорените няма да бъде даден за тол системата, обеща Нанков

С признатото през днешния ден разпореждане на Министерския съвет не се дава нито лев повече от контрактуваните средства за тол системата. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков в коридорите на Народното събрание. С признатото Постановление на Министерския съвет е повишен размерът на уговорките за разноски, които може да поеме Агенция „ Пътна инфраструктура “, изясни той.

Тръжната процедура за планиране, създаване и въвеждане на тол системата и електронната винетка завърши в края на 2017 година, само че договорът беше подписан през януари т. година, подсети Николай Нанков.

Размерът на индикатора „ ангажимент за разноски “ е одобрен в член 22, алинея 3 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2018 година С постановлението на Министерския съвет от през днешния ден се усилва оптималният размер на уговорките за разноски или цената, до която Министерството на районното развиване и благоустройството има право да подписва контракти през годината, а не осъществяването на действителни разноски. В този смисъл с постановлението не се дават спомагателни средства на Агенция „ Пътна инфраструктура “

Промяната е подбудена от обстоятелството, че Агенция „ Пътна инфраструктура “ е поела ангажимент по контракт с предмет „ Проектиране, създаване и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за прилагане на републиканската пътна мрежа на база изминато разстояние за транспортни средства с обща механически позволена оптималната маса над 3.5 т (ТОЛ) и на база време за леки коли с обща механически позволена оптималната маса до 3.5 т (електронна винетка) “ в размер на 179 996 400 лева, който не е бил плануван за 2018 година Изпълнителят на ТОЛ системата е избран през 2017 година и надлежно задължението беше разчетен за 2017 година, само че заради обжалване на решението за избор на реализатор договорът беше подписан при започване на 2018 година

Няма смяна в метода на заплащане по контракта. Изграждането и внедряването на електронната система ще бъде за сметка на изпълнителя. След сполучливото й внедряване инвестицията ще се възвърне със събраните доходи.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР