> С прието от правителството постановление се осигуряват допълнителни средства

...
> С прието от правителството постановление се осигуряват допълнителни средства
Коментари Харесай

Отпускат допълнително 8 млн. лв. за укрепване на свлачища в Бургаско

> С признато от държавното управление разпореждане се обезпечават спомагателни средства от централния бюджет в размер на 8 млн. лева по бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството. Със средствата ще се финансира укрепването на свлачища в бургаския квартал Сарафово и на северния бряг на Царево.

Двата обекта са с огромно публично значение за развиването на районите, в които попадат. Изпълнението им е неотложно за запазване на живота и здравето на хората и за попречване развиването на проявени неподходящи геодинамични процеси.

Реализирането на обектите ще способства за реализиране на задачите на Националната стратегия за предварителна защита и ограничение на свлачищата на територията на Република България, ерозията и абразията по Дунавското и Черноморското крайбрежие 2015-2020 година С построяването на укрепителните, брегоукрепителни и отводнителни уреди ще се предотврати развиването на свлачищните процеси по крайбрежни сектори с обща дължина към 2 км, ще се укрепи брегът на Черно море в региона на кв. Сарафово и на Царево и по този начин ще се предотврати намаляването на територия на България в резултат на абразионни процеси.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР