С приблизително 400% е ръстът на непридружените деца-бежанци у нас

...
С приблизително 400% е ръстът на непридружените деца-бежанци у нас
Коментари Харесай

Близо 400% ръст на непридружени деца-бежанци у нас

С почти 400% е растежът на непридружените деца-бежанци у нас по отношение на 2022 година, регистрира правният съветник по миграционните въпроси Иван Шаренков , който по време на конференция в „ Българска телеграфна агенция “ показа резултати от изследване по план. По думите му през 2020 година в страната ни са пристигнали сред 12 000 и 14 000 непридружени деца . Той дефинира това като казус, с който страната би трябвало да провежда активността си, с цел да откри актуален метод към тази уязвима група.

Трябва да се направи електронен указател , тъй че България да знае къде са тези деца, прикани Шаренков. Той счита, че от проучването не излиза наяве дали тези хора са жертви на трафик или са „ клиенти “ на каналджиите

Директорът на Европейския институт Любов Панайотова съобщи, че повече от 200 души са били подготвени да работят с непридружени малолетни и малолетни лица . Разработена и е Пътна карта, която да бъде в помощ както на институциите, по този начин и на хората. Изготвен е и Нормативен акт, подобаващ за следене и обгрижване на малолетни и малолетни деца, минаващи през страната. По думите на специалиста някои от тях в действителност се нуждаят от поддръжка.

По време на плана е бил оценен профилът на непридружените малолетни и малолетни лица в България.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР