С приближаването на финала на кандидат-президентската надпревара в САЩ, се

...
С приближаването на финала на кандидат-президентската надпревара в САЩ, се
Коментари Харесай

Как гледа светът на изборите в САЩ

С приближаването на финала на кандидат-президентската конкуренция в Съединени американски щати, се стигна и до кулминационна точка в интереса към изборите оттатък Океана.

Кампаниите на двамата претенденти и самите избори се случват в миг на международна пандемия и световна климатична рецесия.

Характера на предизборните акции и самите претенденти, както и политиките им поляризираха американското общество до рекордни исторически размери.

Същевременно ролята на Съединени американски щати непрекъснат мощен състезател на международната сцена ускорява интереса на всички страни, тъй като са малко тези, които ще останат незасегнати от политиката на Америка през идващите години. А тя ще бъде радикално друга при Тръмп или при Байдън, които имат напълно разнообразни подходи към външната, както и към вътрешната си политики.

Ето кои и какви са някои от главните акценти по тематиката, на фона на всичко това:

- Сред вестниците във Англия на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския в Twitter, както и на вида на водене на политически диспути на гърба на закани за принуждение по улиците. В материал на вестника се споделя, че „ Съединени американски щати са а прага на исторически избор, като на карта е заложена демокрацията “.

Силно-десният The Telegraph обръща внимание на това, че доста от магазините и бизнесите в Съединени американски щати се подсигуряват с спомагателна защита и ограничения, очаквайки вълна от принуждение след изборния ден.
- Във Франция, В него създателят Филип Гелие отбелязва, че, с изключение на финала на международното по футбол, няма друго събитие в света, което да дава подобен съспенс на феновете.

- В Италия,Редакторският коментар е отдаден на това, че Америка има потребност от реорганизация, предстояща от целия свят.

- В Германия, финансовото издание, още по-силно в сравнение с през 2016 година Таблоидът Bild пък обръща внимание повече на обществената страна в материала си за „ Битката за Америка “.

Главният интернационален сътрудник на вестник.

- Русия., коментаторът Сергей Строкан обръща особено внимание на това какво е смисъла за Русия от възможната победа било на Тръмп, било на Байдън и кой би бил по-добър за Русия.

Заключението на Строкан е, че те не се нуждаят от Америка – нещо, което не са си признавали намерено от доста време. И че не е по този начин значимо кой ще е отпред на Съединени американски щати.

. „ Известия “ пък.

- Южноамериканското издание на испанския във Флорида, Пенсилвания и Аризона. Както и че точно латино вотът може да дефинира идващият президент.

Взаимоотношенията сред Латинска Америка и Съединени американски щати са недотам топли, откакто Тръмп намерено приказва против имигрантите от тези страни, както и след намесата във Венецуела през 2019 година, когато имаше напрежение против Мадуро.

- Венецуелският.

-, който се чака. Вестникът отбелязва също, че и държавното управление на крайно-десният популист Болсонаро, който е отпред на Бразилия, мощно разчита на преизбирането на Тръмп, с който са в доста положителни взаимоотношения.

- Китайските медии упрекват акциите на двамата претенденти в това, че са забавили борбата с COVID-19, като не са обръщали задоволително внимание, както и с разпространяването по манифестации и срещи. че администрацията на Тръмп се придържа в борбата си (срещу COVID) към неверния си метод. Според медията, образецът, който Тръмп и администрацията му са дали, е подвел останалия свят в неверна посока.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР