С пресконференция днес от 11.00 часа в Голяма конферентна зала

...
С пресконференция днес от 11.00 часа в Голяма конферентна зала
Коментари Харесай

Занаятчийската камара стартира нов проект


С конференция през днешния ден от 11.00 часа в Голяма конферентна зала на Дома на културата „ Борис Христов “ започва планът „ Занаятите – завещание и бъдеще “ на Регионална занаятчийска камара- Пловдив.

Той се осъществя с финансовата поддръжка на Национален фонд „ Култура ” по „ Програма за възобновяване и развиване на частни културни организации ”.

Партньори по плана са: Община Пловдив, Регионален  център за запазване на нематериалното културно завещание в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО, Национална занаятчийска  камара  и читалище  „ Родопски прогрес “ с. Ситово.

Проектът ще се осъществя на територията на общините Пловдив, Карлово, Сопот и Родопи, в границите на 12 месеца.

–        Част от дейностите по плана, плануват осъществяване на образования за цифрови умения на членове на РЗК-Пловдив,

–        основаване на медийно, двуезично наличие представящо активността на камарата и обособените занаятчии от Улица на занаятите – Пловдив,  Бухалов хан – Карлово и Сопотски еснафин – Сопот.

–        Създаване  на двуезичен, динамичен уебсайт на РЗК-Пловдив, както и канали в обществените медии, в които ще бъдат показани 3 кино лентата, клип и 18 видеоматериала за разнообразни занаяти.

–        С поддръжката на Регионалния център за нематериално завещание за Югоизточна Европа към ЮНЕСКО, те ще доближат до аудитории от експерти и обществеността в 16 страни от мрежата.

–        Ще бе надграден опита на РЗК-Пловдив, насъбран през годините за работа  с деца, като се планува осъществяване на 162 – безвъзмездни работилници за над 300 деца, 40 от които от маргинализирани групи.

–        Ще се проведат три майсторски класа в Карлово и Сопот по калоферска дантела, гравьорство и ножарство.

–        Един от най-важните акценти в плана е подложен върху полемиката за бъдещето на българските национални художествени занаяти.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР