С премиерата на филма „Танцът на пингвините“ тази вечер в

...
С премиерата на филма „Танцът на пингвините“ тази вечер в
Коментари Харесай

В Панагюрище почетоха 75 години от раждането на Лъчезар Цоцорков с филм на проф. Пимпирев

С премиерата на кино лентата „ Танцът на пингвините “ довечера в кино „ Модерен спектакъл “ в Панагюрище бе почетена 75-ата годишнина от рождението на проф. доктор Лъчезар Цоцорков. Режисьор на документалната продукция е Ема Константинова, зад камерата е операторът Румен Василев, а музиката е на Теодосий Спасов и Християн Цветков, които сътвориха най-новия си албум на Ледения континент.

Преди прожекцията, уредниците на събитието – фондациите „ Лъчезар Цоцорков “ и „ Цоцорков жанр “, отличиха най-хубавите в Националния училищен конкурс по случай Съединението на България. Призьорите бяха наградени от ръководителя на Надзорния съвет на „ Асарел-Медет “АД Димитър Цоцорков. Той поздрави спечелилите в състезанието и благодари на всички, които почетоха годишнината от рождението на бележития бизнесмен и патриот.

„ Признателен съм на целия екип, че посвети кино лентата на проф. Цоцорков и се веселя, че животът сбъдна фантазията на татко ми да стъпи на Антарктида. Той беше прозрял, че Леденият континент провокира рамките на нашия дух и благоприятни условия, само че и разкрива нови хоризонти пред знанието и бъдещето.

Гордееше се, че там ние сме измежду водещите народи на планетата. За него Антарктида доказваше, че българинът умее да съумява, без значение от компликациите. „ Асарел-Медет “ е измежду първите, които поддържат нашите антарктици още от 1995 година и по този начин се сътвори един мост на другарство, който и през днешния ден продължава да свързва Панагюрище с Ледения континент.

Това е въодушевяващ образец за фамилната ни фондация „ Лъчезар Цоцорков “, чиято задача е да протяга ръка на положителни каузи, да поддържа значими дела и да окрилява – по този начин, както татко ми го правеше “, сподели Димитър Цоцорков.

Като въведения към идната прожекция Теодосий Спасов и китаристът Християн Цвятков извършиха две от композициите си, основани по време на престоя им на Ледения континент - "Да те очаквам постоянно мога аз” и „ Танцът на пингвините”.

„ Филмът е сниман по време на последната ни експедиция до Антарктида и взехме решение да го посветим на проф. Цоцорков поради поддръжката му към нас през годините. Защото с помощта на него нашата база на ледения континент мина в 21 век “, сподели ръководителят на българските антарктици проф. Христо Пимпирев, който е и продуцент на кино лентата.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР