С празнична церемония започна строителството на нова детска ясла в

...
С празнична церемония започна строителството на нова детска ясла в
Коментари Харесай

Започва строежът на нова детска ясла в Марково

С празнична гала стартира строителството на нова детска ясла в село Марково. Начало на дейностите даде кметът на община „ Родопи “ Павел Михайлов дружно с кмета на селото Десислава Терзиева. Официални посетители на тържеството бяха заместник-кметовете Емилия Иванова и Борислав Инчев, общинските съветници от Марково Ангел Рахов и Георги Кръстев, шефът на фирмата-изпълнител Светлозар Вълков, десетки признателни поданици на село Марково. На тържеството участваха и част от многото донори, подкрепили със сумата от 100 хиляди лв. строителството. Останалите средства от 200 хиляди лв. са отпуснати от бюджета на общината.
Прочетете още
„ Марково е най-бързо растящото обитаемо място. Само за предходната година в селото са се родили над 40 бебета, което го слага преди всичко в общината по брой на новородените. Затова има нужда да се строят ясли и детски градини и ние, като управление би трябвало да организираме далновидна обществена политика, с цел да отговорим на упованията на хората “, сподели кметът Павел Михайлов. Той уточни, че в бюджета за тази година се плануват средства за саниране на постройката на детска градина „ Веселушка “, създаване на детска кухня и строителство на нова детска площадка. Община „ Родопи “ има и план за близо 2 млн. лв. за ново крило на детската градина.

Кметът на Марково Десислава Терзиева дефинира деня като „ специфичен “ за селото и благодари на всички, които се включиха в реализацията на този план.

„ Ще продължим да даваме всичко от себе си в името на облагородяването на Марково и за положителното бъдеще на нашите деца “, приветства Десислава Терзиева.

Строителството на нова детска ясла е чакано години наред от жителите на Марково и екипа на ДГ „ Веселушка “. Затова, с усмивка и признателност дребните ученици на детското заведение връчиха специфичен орден- звезда „ Щедро сърце “ на кмета на община „ Родопи “ Павел Михайлов, на кмета на селото Десислава Терзиева и на всички донори.

Oчаква се новата детска ясла да бъде подготвена до началото на новата образователна година.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР