С позициите си българските евродепутати от БСП си навличаха често

...
С позициите си българските евродепутати от БСП си навличаха често
Коментари Харесай

Петър Витанов: Думите на Корнелия Нинова за оръжието за Украйна са възмутителни

С позициите си българските евродепутати от Българска социалистическа партия си навличаха постоянно гнева на своите колеги-социалисти в Европа. Така Петър Витанов началник на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент разяснява обвиняванията на Корнелия Нинова, която сподели през вчерашния ден пред бТВ: „ Нашите евродепутати са послушковци и вършат каквото им каже Европа “. „ Всеки има право на мнение. Разбира се, че ние евродепутатите, не сме „ послушковци “. Послушковци са тези, които останаха към нея. С позициите си доста постоянно сме си навличали гнева на сътрудниците от нашето политическото семейство “, разяснява Петър Витанов.

Витанов изясни и за какво той и евродепутатите Сергей Станишев, Иво Христов и Елена Йончева излязоха с декларация, с която показаха, че Корнелия Нинова прави погрешни внушения. „ Това, което беше възмутително бяха вчерашните думи, свързани с даването на оръжие. Върха на цинизма е икономическият министър в едно държавно управление, което се хвалеше, че е предоставяло въоържение, в чийто мандат износът към страни, намиращи се напълно покрай Украйна, бележеше рекорден растеж, да сочи с пръст тези, които неведнъж сме подчертавали, че решение с оръжие на този боен спор не може да има. И с гласуването си в Европейския парламент сме го доказвали “, добави Витанов.

„ Още след контраофанзивата беше ясно, в това число тук в Европейския парламент, че военно решение не може да бъде реализирано. Две години по-късно не сме се доближили към мира. Затова сега се вършат и редица начинания, в това число произлизащи от европейски водачи, за търсене на политическо решение на този спор “, сподели още евродепутатът.

Петър Витанов е безапелационен, че няма упоритости за листите на Българска социалистическа партия. „ Ние сме хора с достолепие. Имаме диаметрално противоположни разбирания за бъдещето на Българска социалистическа партия. От вчерашното изказване стана ясно, че госпожа Нинова има намерение да се явява за трети мандат отпред на Българска социалистическа партия, което значи да ликвидира партията. Хората, с които се е обкръжила са виртуозни подмазвачи, тъй че явно нямаме място там “, добави той.

Евродепутатът разяснява и изключването си преди година от Българска социалистическа партия. „ Не мога да кажа дали съм част от Българска социалистическа партия, тъй като де факто не съм, само че де юре съм. С нашите имена управлението отива и записва листите на избори. Ако питате съда, аз съм част от управлението. А тези промени не са подадени, тъй като бяхме изключени в прорез с разпоредбите и съда не би приел това решение. И това е повода да висят в правния мир “, разяснява Петър Витанов.

Витанов направи и прогноза за идващите избори. „ Проблемът е, че не е останала партия. Действат като марокански скакалци, структурите съставляват кухи организации. Тясното управление разчита на носталгията на група възрастни хора, гонят по през целия ден „ джендъри “ и не са в положение да привлекат млади членове и симпатизанти. С болежка мога да кажа, че левите хора няма да имат за кого да гласоподават “, добави той.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР