С повишаването на температурите змии изпълзяха в Смолян. Пожарникари от

...
С повишаването на температурите змии изпълзяха в Смолян. Пожарникари от
Коментари Харесай

Змии плъзнаха в топлото, уловиха една в двора на детска градина в Смолянско

С повишението на температурите змии изпълзяха в Смолян. Пожарникари от избавителната работа в Смолян са съдействали за хващане на змия в двора на детска градина в с. Смилян.

Сигналът за появяването на влечугото е подаден на тел. 112. Пристигналият екип уловил змията и я пуснал на безвредно място в естествената ѝ среда, съобщи БНР-Смолян.

Във " Facebook " групите на Смолян бе оповестена фотография на змия на Амфитеатъра до постройката на община Смолян.

Според експерта по вредители Оля Тотева, повода за ексцентричната за района ранна поява на влечугите е стоплянето на времето.

Миналата година от община Смолян закупили репеленти и са обработени регионите към детски, образователни заведения и публични места. Тази година, въпреки че пролетта в планинския район към момента не е в разгара си, змии те са излезли доста рано, преди тревата да избуее и да се обработи.

Всички общини в района са декларирали препарати за напръскване против кърлежи. В Смолянско то се прави от месец май, след окосяване на тревните площи. Тази година с изключение на ранните змии специфичност в района са и множеството диви свине, които унищожават насажденията на родопчани, добави Оля Тотева.

Снимка: Фейсбук/24smolian.com
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР