С поведението си през последната седмица ГЕРБ са демонстрирали, че

...
С поведението си през последната седмица ГЕРБ са демонстрирали, че
Коментари Харесай

Надежда Йорданова: Кому беше нужно да се отваря Изборният кодекс точно сега?

С държанието си през последната седмица ГЕРБ са показали, че нищо остаряло не е забравено и нищо ново не е научено.

Така Надежда Йорданова разяснява в ефира на Българска национална телевизия гласуваните в правна комисия промени сред първо и второ четене на законопроекта за промени в Изборния кодекс. Министърът на правораздаването в кабинета “Петков ” изрази неразбиране за какво тъкмо този законопроект е импортиран първи и се придвижва толкоз бързо от комисиите към пленарна зала. Тя съобщи още, че предложенията на ГЕРБ напълно са трансформирали истинския вид на законопроекта на Българска социалистическа партия, чиито депутати покорно са одобрили всички нововъведения от партията на Борисов. Те включват премахването на изборен регион “Чужбина ” и Обществения съвет към ЦИК, повишение на прага на заявки за откриване на изборни секции зад граница и ръчно преброяване на разписките от машинния избор.

“ГЕРБ сложиха кръст на машинното гласоподаване и машините се трансфораха в принтери. На процедура вотът ще бъде броен от хора и това заличава всички изгоди от машинното гласоподаване ”, съобщи Йорданова. По думите ѝ, събитията от предходната седмица са опорочили законодателството за Изборния кодекс и са разрушили доверието в изборния развой. Според Йорданова това постанова промените в изборните правила да стартират изначало. 

По мотив разразилия се през вчерашния ден дебат сред президента Румен Радев и съпредседателя на Демократична България Христо Иванов, Йорданова акцентира, че общественият спор не би трябвало да се драматизира. “Разликата в позициите на “Демократична България ” и Румен Радев по отношение на войната в Украйна не е вест ”, подсети националният представител. Тя изрази удовлетворение, че признатото по предложение на Демократична България решение за помощ на Украйна към този момент дава резултат, откакто страната ни се причисли към делото на Киев против Русия пред Международния углавен съд по Конвенцията за гонене и наказване на закононарушението геноцид.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР