С постановлението на Министерския съвет се предвижда извършването на структурни

...
С постановлението на Министерския съвет се предвижда извършването на структурни
Коментари Харесай

Правителството прие промени в Устройствения правилник на МВР

С постановлението на Министерския съвет се планува осъществяването на структурни промени в профилираната и в общата администрация в Министерството на външните работи за усъвършенстване на работните процеси, възстановяване на координацията сред обособените структурни звена и уточнение на функционалностите им.

Измененията плануват понижаване на броя на генералните дирекции от четири на три, като се закрива генерална дирекция „ Глобални въпроси “. Международно съдействие за развиване става част от функционалностите на дирекция „ Външноикономически връзки и съдействие за развиване “, която включва и функционалностите, реализирани от актуалната дирекция „ Външноикономически връзки “. За по­активното разпространение на външнополитическите цели на страната, както в България, по този начин и зад граница, дирекция „ Пресцентър“ ще бъде преструктурирана в дирекция „ Стратегически връзки и обществена дипломация “.

С цел повишение успеваемостта на структурните звена, с плана на разпореждане се планува понижаване броя на дирекциите в общата администрация от шест на четири: функционалностите на съществуващите сега дирекции „ Човешки ресурси“ и „ Административно обслужване “ се сплотяват в една дирекция –,,Човешки запаси и административно обслужване “, а дирекции „ Информационни и информационни системи “ и „ Сигурност на активността и информацията “ се сливат в дирекция „ Информационно и информационно обслужване и сигурност на информацията “. Дирекция „ Бюджет и финанси“ се преструктурира в дирекция „ Финанси и ръководство на собствеността“, която поема част от функционалностите на дирекция „ Управление на собствеността и материално­техническо обезпечаване “ по ръководство на недвижимите парцели и движимите движимости – държавна благосъстоятелност и транспортното обслужване на Министерството на външните работи. Предвижда се основаването на нова дирекция „ Оперативни стратегии и ръководство на планове “, която да реализира дейностите, свързани с възлагане на публични поръчки и ръководство на планове.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР