С постановление на наблюдаващия прокурор по делото е назначена и

...
С постановление на наблюдаващия прокурор по делото е назначена и
Коментари Харесай

Съдебните лекари, които трябваше да изготвят нова експертиза по случая „Дебора“, са си направили самоотвод


С разпореждане на наблюдаващия прокурор по делото е назначена и сложна психолого-психиатрична експертиза на момичето

Екипът от правосъдни медици от УМБАЛ „ Проф. доктор Стоян Киркович “, гр. Стара Загора, които трябваше да изготвят комплексната съдебномедицинска експертиза по случая „ Дебора “ са си създали самоотвод. Това оповестиха от Районна прокуратура в града. 

На 31 юли 2023 година правосъдните медици – движимости лица, на които е било предоставено правенето на експертизата, са подали отказ по досъдебното произвеждане.

Изготвянето на комплексната съдебномедицинска експертиза е предоставено на движимости лица от различен правосъден регион. В нея са включени правосъдни медици, неврохирург, както и лекари по лицево-челюстна хирургия и хирург, се прецизира в известието.

С разпореждане на наблюдаващия прокурор по делото е назначена и сложна психолого-психиатрична експертиза на потърпевшата Дебора.   

Двете експертизи ще бъдат направени по досъдебно произвеждане на Районна прокуратура-Стара Загора, по което като обвинен е притеглен Г.Г., на 26 година – за нанасяне на междинна телесна щета на 18-годишната Д.М. – закононарушение по член 129 алинея 1 вр. алинея 2 от Наказателния кодекс.

Г.Г. е с взета от Районен съд-Стара Загора мярка за неотклонение „ задържане под стража “.    

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР