С постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура - Варна

...
С постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура - Варна
Коментари Харесай

Aрестуваха насилника от Варна, душил и биел бившата си жена

С разпореждане на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура - Варна е арестуван за период до 72 часа 30-годишен мъж, отправил закана за ликвидиране на своята някогашна брачна половинка Деница.
Той нарушил неведнъж заповедта за отбрана от домашно принуждение, откакто към този момент е бил осъждан за същото действие, оповестиха от Апелативна прокуратура - Варна. Това е същият човек, за който Деница описа в обществените мрежи и пред публицисти потресаващи обстоятелства за безчовечен физически и душевен тормоз, поради който живее като пандизчия и не смее да излезе от вкъщи си.
Мъжът е притеглен към наказателна отговорност за две закононарушения - по член 144, алинея 3, по отношение на алинея 1 от Наказателен кодекс и член 296, алинея 4 по отношение на алинея 1, прочие 2 и с член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.
На 21 януари тази година, в осъществяване на правосъдно решение на Районен съд - Варна, е издадена заповед за отбрана от домашното принуждение, с която Г.Ш. се задължава да се въздържа от осъществяването му във връзка с към този момент някогашната му жена и тяхната щерка, както и да не доближава на разстояние по-малко от 100 метра от тях.
Въпреки това, в интервала от 30 април до 28 ноември т.г. наново и при изискванията на продължавано закононарушение, обвиненият не извършил заповедта. Той към този момент бил осъждан за същото закононарушение, само че това не го вразумило и той траял с психическия тормоз над младата жена. На 28 ноември даже отправил към нея директна закана да я убие с думите: „ Ще те убия и още дълго време няма да гледаш от тази тераса “, като това възбудило у дамата състоятелен боязън от реализирането на заканата му.
Според събраните досега обстоятелства по случая, по време на взаимното им общуване дамата е била жертва на домашно принуждение. Предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на 30-годишния принудител.
Припомняме, че 27-годишната Деница от Варна описа в ефира на Нова тв за ужасяващите си прекарвания, като обезверено търсеше помощ. Мъжът скачал върху главата й, душил и я биел с кабели с железни шипове. Напуска го преди 7 месеца. През цялото време на побои и изтезания Деница единствено два пъти е получавала помощ - един път съседи са се обадили на полицията, а вторият път на спирка от градския превоз момче прави същото.
Тя е признателна на тези хора, тъй като има вяра, че са избавили живота й. Младата жена не излиза от вкъщи си, с изключение на когато знае от познати, че някогашният й не е в града. Детето излиза единствено с баба си, и то единствено в отдалечени квартали. Въпреки присъда от година и половина пробационна подписка, насилникът продължавал да тормози нея и околните й всеки ден.
Деница се притесняваше, че може да стане следващата жертва и да бъде открита в куфар, преди нарушителят да влезе в пандиза. В ефир младата жена показа, че несъмнено се опасява за живота си, тъй като някогашният й брачен партньор продължава със заканите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР