С посредничеството на Общинския център за социални услуги и дейности

...
С посредничеството на Общинския център за социални услуги и дейности
Коментари Харесай

Над 1300 лица от община Мездра са подпомогнати с хранителни продукти през 2020 г. /снимки/

С посредничеството на Общинския център за обществени услуги и действия (ОЦСУД) през 2020 година са подкрепени с хранителни артикули повече от 1 300 уязвими лица и фамилии от община Мездра, осведоми шефът на центъра Наталия Христова-Горанова.
Под формата на дарения от Фондация „ Българска хранителна банка “ през тази година на няколко транша са получени хранителни артикули, които дават отговор на европейските условия за сигурност на храните и са години за консумация. С тях е разнообразена храната на 235 консуматори от Домашния обществен патронаж и на 20-те консуматори в Дома за остарели хора.
ОЦСУД - Мездра и „ Българска хранителна банка “ си партнират от месец май 2019 година Досега даренията, предоставени на обществения център от фондацията под формата на хранителни артикули, възлизат на почти 43 000 лева
По Оперативна стратегия за храни и/или главно материално подкрепяне през тази година са разпределени 1 254 хранителни пакети на уязвими лица и фамилии, подпомагани на разнообразни учредения от Дирекция „ Социално подкрепяне “. 904 едночленни и двучленни фамилии са получили по един пакет, а 168 тричленни и по-големи фамилии - по два пакета. Всеки пакет съдържа 16 типа хранителни артикули с общо тегло 22,710 кг.
Същевременно през 2020 година Община Мездра е траяла да обезпечава за лична сметка авто транспорт на тежкоболни пациенти до лечебни заведения във Враца и София. От тази обществена услуга са се възползвали 10 пъти поданици на Мездра, Моравица и Горна Бешовица.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР