С попадения дълбоко в добавеното време отборът на Арсенал успя

...
С попадения дълбоко в добавеното време отборът на Арсенал успя
Коментари Харесай

Арсенал съсипа Манчестър Юнайтед с голове в добавеното време

С попадения надълбоко в добавеното време тимът на Арсенал съумя да победи Манчестър Юнайтед с 3:1 след поврат и записа трети триумф от четири мача във Висшата лига. Големият воин за Микел Артета и тимът му беше Деклан Райс, който донесе триумфа на лондончани с попадение в 96-ата минута от срещата, а в 101-ата минута Габриел Жезус вкара третия гол за „ топчиите “.

Първите две попадения срещата паднаха през първото полувреме, като Маркъс Рашфорд поведе гостите напред в 26-ата минута, само че 110 секунди по-късно капитанът на „ артилеристите “ - Мартин Йодегард, изравни резултата и върна отборът в срещата.

В хода на срещата и двата отбора имаха изключителни благоприятни условия да отбележат още голове, само че дали неналичието на шанс, акуратност или положителните отигравания от вратарите не разрешиха това да се случи, с цел да може най-после Райс да бъде героят за Арсенал.

В самия завършек на срещата пък гол на Алехандро Гарначо беше анулиран заради засада на аржентинската запаса, а Манчестър Юнайтед приключи дуела на „ Емирейтс “ с централна двойка бранители, построена от Хари Магуайър и Джони Еванс, откакто с травма напусна Лисандро Мартинес.

" Артилеристите " започнаха по-дейно срещата, а в третата минута Габриел Мартинели опита да обстрелва вратата на Андре Онана от дребен ъгъл, само че Бруно Фернандеш блокира удара на бразилеца. В 13-ата минута от срещата Кай Хавертц имаше отличен късмет да открие резултата, откакто Диого Далот почисти топката право в него, а германецът овладя против Андре Онана, само че опитът му за удар с левия крайник беше извънредно презрян и той не съумя да нанесе рисков удар към вратата на стража на " алените дяволи ".

Натискът на лондонския отбор продължи, а Ман Юнайтед удобно одобри играта в своята половина в първия четвърт час, като момчетата на Ерик Тен Хаг опитваха да уплътняват всички зони в отбрана, с цел да не се стигне до вписване на гол в тяхната врата. В 19-ата минута Сака прати чудесна топка в наказателното поле на гостите от ъглов удар, а Деклан Райс се извиси и стреля с глава, само че неопределено.

Кай Хавертц сбърка с подаването си в 27-ата минута, а Кристиан Ериксен ослепително изведе вляво Маркъс Рашфорд в опразнената зона при нападението на гостите. Англичанинът остана против двама бранители на Арсенал и финтира с блъскане надясно, след което насочи акуратен изстрел към вратата на Рамсдейл. Вратарят докосна леко топката, само че тя благодарение на гредата влезе във вратата на " артилеристите " - 1:0 за Ман Юнайтед.

Отговорът на Арсенал в срещата беше незабавен, а капитанът Мартин Йодегард възвърне равенството след по-малко от две минути. Зинченко комбинира с Нкетия, а той продължи за Габриел Мартинели. Бразилецът видя Йодегард, който с техничен удар матира Онана - 1:1.

В 32-ата минута Фернандеш " лиши " топката току пред Уан-Бисака, който имаше отличен изход за пукотевица, а най-после удар на Ериксен беше блокиран от Габриел. В добавеното време от първата част Букайо Сака шутира след корнер, само че топката срещна глава на бранител на Ман Юнайтед.

Девет след подновяването на играта през второто полувреме Ман Юнайтед разви великолепно нахлуване, което не приключи с попадение. Първо Антони Марсиал шутира, само че Аарън Рамсдейл реагира, след което опит на Рашфорд не откри очертанията на лондонската врата, откакто Салиба блокира удара му.

Малко преди да бе минал час игра от дуела Аарън Уан-Бисака събори Кай Хавертц в наказателното поле на " алените дяволи " и реферът Тейлър уточни бялата точка за домакините. Ситуацията беше преразгледана посредством ВАР и Джаръд Гилет привика съдията да види наново своето присъждане.  Той го стори, след което анулира решението си и дузпата беше анулирана.

Арсенал продължи да притиска противника, а удар на Йодегард беше уловен от Андре Онана. В 66-ата минута дебют за Ман Юнайтед направи многомилионната покупка - Расмус Хойлунд. Той зае мястото на Антони Марсиал, а Лисандро Мартинес напусна с контузия, като беше сменен от Хари Магуайър.

В 67-ата Габриел Мартинели насочи доста добър изстрел от междинна отдалеченост измежду купа от играчи на Ман Юнайтед, само че не принуди Онана да прави избавяне. Десет преди края Мартин Йодегард откри на извънредно чиста позиция Букайо Сака, който шутира, а Онана с тяло парира удара на британския нападателен футболист.

Две минути преди края на постоянното време Манчестър Юнайтед повтороно поведе в резултата, откакто гостите откраднаха топката в своята половина, а Маркъс Рашфорд изведе Алехандро Гарначао самичък против Рамсдейл. Аржентинската запаса на " алените дяволи " матира британския пазач, само че след прегледа на ВАР бе открито, че той е зад защитата на " артилеристите " и попадението закономерно беше анулирано.

В шестата минута от добавеното време на срещата Деклан Райс поведе " артилеристите " напред в срещата, откакто домакините извършиха корнер, а топката се озова в тотално непокрития британския халф. Най-скъпата покупка в историята на Арсенал овладя с гърди, след което насочи мощен удар от дребен ъгъл. Онана опита да се намеси, само че топката мина зад тила му - 2:1 за Арсенал.

Докато Ман Юнайтед опитваше да върне гола-пасив, то Арсенал откри метод да вкара трети гол на противника след чудесно разгърната контраофанзива. Фабио Виейра видя втурналия се напред Габриел Жезус, а нападателят на Арсенал финтира Диого Далот, след което прати топката във вратата на " алените дяволи " за 3:1.

FT/

Рефер: Антъни Тейлър

Стадион: " Емирейтс " (Лондон, Англия)

0:1 Рашфорд (27)

1:1 Йодегард (28)

2:1 Райс (90+6)

3:1 Жезус (101)

Съставите

Арсенал:   Рамсдейл, Уайт, Салиба, Габриел, Зинченко, Райс, Йодегаард, Хавертц, Сака, Нкетия, Мартинели

Мениджър: Микел Артета

Ман Юнайтед:  Онана, Уан-Бисака, Линдельоф, Мартинес, Далот, Каземиро, Ериксен, Фернандеш, Антони, Марсиал, Рашфорд

Мениджър: Ерик Тен Хаг
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР