С помощта на компютърна програма група столични ученици са на

...
С помощта на компютърна програма група столични ученици са на
Коментари Харесай

Столични ученици създадоха програма, която показва дали сме болни

С помощта на компютърна стратегия група столични възпитаници са на път да разрешат казуса с опашките пред лекарските кабинети. Засега създаването е пилотна, само че младите IT експерти се надяват тя да стане налична за всеки.

Възможно ли е да получим диагноза, единствено въз основата на лабораторни проучвания, без да вървим при лекар-специалист?

Отговор дават възпитаници от 11. клас на Технологическо учебно заведение „ Електронни системи “ и тяхната разработка. Сега ще забележим.

Те са четирима другари, съученици и съидейници. Признават, че всичко е почнало с едно съревнование.
Антонио Милев: Ние се явихме на интернационално съревнование „ Hack4Health “, на което трябваше да представим план на тематика опазване на здравето. И до момента в който другите тимове имаха подготвен план, ние не бяхме сигурни каква тъкмо желаеме да създадем и нашият наставник Димитър Николов ни насочи към нещо, с което се обработват данни. И след това ние измислихме да обработваме данни, които разказват съответни здравни проблеми.
Изработват компютърна диагностична стратегия с обикновено навигиране. Просто попълняме в съответните полета пол, възраст и референтните стойности на лабораторните проучвания, като левкоцити, тромбоцити, еритроцити и други

Следва кликване с мишката и програмата ни споделя дали сме заболели и от какво.
Мартин Дацев, възпитаник от 11. кл. от ТУЕС: За да вдъхнем живот на плана, ние реализирахме логаритъм, който е въз основата на машинното самообразование, в който сме вкарали действителни данни от проучвания на пациенти ". Телериг Арсов, възпитаник от 11. кл. от ТУЕС: Трябваше да разработим плана за два дни. Най-големите компликации, с които се сблъскахме, бяха с това, че ние преди не сме правили някакви стратегии, които да са на основата на машинно образование.
Желанието на четиримата млади програмисти е диагностичната им апликация да стане налична за всеки.
Владислав Георгиев: Нашето приложение може да бъде употребявано както от доктори, по този начин и от пациенти за задоволително бърза и точна диагностика. Като сега ние работим с данни за болести на черния дроб, само че структурата, на която е построено нашето приложение, разрешава доста бързо възобновяване на тази база с данни, надлежно нашата упоритост е един ден с приложението да може се употребява за доста повече типове заболявания.
И четиримата мечтаят техните училищен разарботки скоро да получат и пазарна реализация.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР