С пожаро-тактическо учение на полигона на Учебния център в Монтана,

...
С пожаро-тактическо учение на полигона на Учебния център в Монтана,
Коментари Харесай

За празника на огнеборците в Монтана: Ще спасяват пострадали при катастрофа между влак и коли

С пожаро-тактическо обучение на полигона на Учебния център в Монтана, чиновниците на Регионалната дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на населението” в града ще отбележат „ Седмицата на пожарната безопасност” и честването на професионалния празник на чиновниците от ГДПБЗН – Министерство на вътрешните работи – 14 септември.
Учението ще се организира на 17 септември от 10 часа, при съблюдаване на всички епидемиологични ограничения, за ограничение разпространяването на COVID-19.
Пожарникарите и спасителите ще създадат подготовка за избавяне на потърпевши при злополука сред пътнически трен и два леки автомобила на прелез, ще изтеглят жители от жилищна постройка при наводняване и ще проиграят гасене на пожар с евакуация на хора от горяща постройка с автомеханична стълба „ Ивеко”.
Също по този начин ще правят разузнаване на мястото на случаите с безпилотни летателни апарати. В занятието ще вземат присъединяване и доброволците от Държавна фирма „ Огоста 2013” на община Монтана.
Демонстрациите ще са съпроводени с тържествено награждаване на отличилите се през годината чиновници.
В интервала от 14 до 18 септември се организира обичайна Седмица на пожарната сигурност.
Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на населението” в Монтана афишира Дни на отворени порти за жители в интервала от 14 до 18 септември, от 10 до 12 часа в РСПБЗН в Монтана, Лом и Берковица, както и в Центъра за професионално образование в Монтана, при съблюдаване на всички епидемиологични ограничения за ограничение на разпространяването на COVID-19.
Открити са и телефонни линии за жителите:
- РСПБЗН - Монтана: 096/396464;
- РСПБЗН - Лом: 0971/66304 и
- РСПБЗН - Берковица: 0953/80160.
В седмицата на пожарната сигурност са планувани работни срещи с представители на общините в региона на тематики, касаещи пожарната сигурност, работата и образованието на доброволни формирования.
Планирани са срещи в учебните заведения за съставяне на юношески противопожарни отряди „ Млад огнеборец” и тимове за присъединяване в надпреварата „ Защита при бедствия, пожари и изключителни ситуации”.

История на празника:
На 14 септември 1905 година е открит Първият пожарникарски събор в София, на който се взема решение тази дата да се празнува като празник на огнеборците.
С Решение № 385/13.09.1995 година на Министерския съвет на Република България е възобновена традицията, в сходство с решението на Първия пожарникарски събор, 14 септември да се празнува като Професионален празник на Главна дирекция „ Пожарната сигурност и отбраната на населението” - Министерство на вътрешните работи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР