С поднасяне на цветя пред паметници и редица прояви членовете

...
С поднасяне на цветя пред паметници и редица прояви членовете
Коментари Харесай

Симпатизанти на БСП и антифашисти отбелязват годишнината от 9 септември 1944 г.

С поднасяне на цветя пред монументи и редица прояви членовете и симпатизантите на Българска социалистическа партия и Българския антифашистки съюз в цялата страна означават годишнината от събитията от септември 1944 година На 9 септември се навършват 74 години от най-противоречивата дата в най-новата история на България.

В София цветя ще бъдат поднесени пред Паметника на Незнайния боец и пред Паметника на руската войска, а в 17,30 ч. от паметниците на Васил Левски и Христо Ботев в Борисовата градина ще тръгне шествие към Братската могила.

За доцент доктор Софи Пинкас, капитан от запаса, деец от Втората Световна война, 9-ти септември е значима дата: 

„ За мен е доста обидно, когато някой по този начин се показва, че това не е празник, това не е победа. Аз съм еврейка. Аз съм претърпяла законите за отбрана на нацията. Преди 9 септември 1944-та година нямахме безусловно никакви права. Ние, ветераните от антифашистката опозиция, участвахме интензивно във Втората международна война “, сподели той..

 На 9 септември 1944 година Отечественият фронт взема властта в България благодарение на Червената войска, откакто Съветският съюз е оповестил война на България дни по-рано. Идването на власт на Отечествения фронт и през днешния ден продължава да разделя българското общество.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР