С подкрепата на JASPERS страната ни постигна високи резултати и

...
С подкрепата на JASPERS страната ни постигна високи резултати и
Коментари Харесай

Зам.-министър Малина Крумова: С подкрепата на JASPERS постигнахме високи резултати и научихме много

С поддръжката на JASPERS страната ни реализира високи резултати и получи скъп опит и умения, с помощта на които имаме усъвършенстване при правенето и реализирането на плановете в енергийния, транспортен и воден бранш. С опциите, които ни дават европейските фондове след 2020 година би трябвало да достигнем оптимално покрай жителите, а вложенията и политиките, които вършим, да водят до съответни резултати.

Това сподели през днешния ден заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Малина Крумова на годишната среща на заинтригуваните страни на стратегия JASPERS – „ JASPERS STAKEHOLDERS 2018 “, на която страната ни е хазаин за повторно. Тя се организира в град София с присъединяване на Нормундс Попенс – заместник-генерален шеф на Европейска комисия, Антонио Алмагро – шеф на JASPERS и други

Крумова означи, че новите провокации, пред които са изправени страните от Европейски Съюз, изискват гъвкава политика. „ Всички райони са разнообразни, по тази причина би трябвало да разпознаем техните потребности и да насочим плановете по този начин, че да дават отговор на новите провокации, в това число и на климатичните промени “, сподели районният заместник-министър.

Тя разяснява, че за реализиране на по-големи резултати с по-малко средства фокусът би трябвало да бъде подложен върху обвързването на политиката с вложенията и слагането на вярната институционална рамка. „ Инициативата JASPERS би трябвало да продължи освен да оказва помощ на страните, само че и да работи с тях за постигането на синергия в вложенията “, означи още Крумова и добави, че е належащо да се фокусираме върху локалните потребности и какво е належащо на локално равнище.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР