С платено капаро, но без имот, в който да живеят.

...
С платено капаро, но без имот, в който да живеят.
Коментари Харесай

Брокер на недвижими имоти събира депозити и изчезва

С платено капаро, само че без парцел, в който да живеят. През последните три години в тази обстановка са попаднали не малко хора, като общото сред тях е, че са били излъгани от еднакъв човек.

След като харесват парцел за пазаруване или наемане, въпросният брокер взима от тях депозит сред 1000 и 2000 лв., а след това изчезва. Въпреки подадените сигнали, против мъжа няма повдигнато обвиняване и той продължава да “работи ” необезпокоявано.

Края на месец февруари, София. Когато работата му постанова да се задържи в столицата за по-дълго време, ще го назовем Никола, взема решение да потърси жилище чартърен.

“Намерих разнообразни Фейсбук групи с брокери. Написах пост, че диря апартамент чартърен, описах регионите, финансовите условия, параметрите на жилището ”, споделя мъжът. Така той се свързва с разнообразни организации, прави няколко огледа, само че остава неудовлетворен. Когато получава позвъняване от брокер.

“С мен се свърза Йоан Алексов. Срещнахме се още няколко пъти. Той беше извънредно толерантен, извънредно професионално се държеше за разликата от другите брокери, които срещнах допреди това. Успях да намеря жилището с него или най-малко мислех, че съумях ”, споделя още Никола за Нова. 

Споразумяват се за гаранционен депозит в размер на 1200 лв.. По молба на брокера, Никола ги изплаща на ръка. На него, а не на собственичката на жилището, с която също се среща. Получава приемно-предавателен протокол, а няколко дни по-късно би трябвало и да се нанесе.

" Въпросната неделя, събирайки целия си багаж, пристигам в София и Йоан ми споделя, че дамата не може да отвори жилището и да ми съобщи ключовете, тъй като пътува.  Цялата обстановка ми беше съмнителна ”, споделя още излъганият мъж. Затова той се свързва със собственичката на жилището, само че тя е също толкоз учуведена, колкото и той, и му споделя, че го е очаквала в неделя, само че той не е отишъл.

Тогава Никола схваща, че е излъган, а собственичката на жилището – употребена. Иска парите си назад, само че половин година по-късно единственото, което получава са оправдания. 

Година по-рано на същия брокер попада и различен пострадал, който също избира да не демонстрира лицето си. Със брачната половинка му харесват апартамент за покупка, който брокерът им предлага. Плащат стоп капаро в размер на 2000 лв. и получават бланка попълнена на ръка. Срещата е в заведение, тъй като по време на следващата Коронавирус вълна моловете не работят, а офиса му – изяснява брокерът, се намира в мол. след няколко несполучливи опити за повторна среща, фамилията се усъмнява. А по-късно схваща, че апартаментът към този момент е продаден. Парите си обаче, не получават. И подават тъжба в прокуратурата.

След питане, от Софийска районна прокуратура обясниха, че сигналите за машинация против въпросното лице са във фаза на следствие. Образуваните досъдебни производства на този стадий са най-малко 5, като към момента се организират разпити и се правят графологични експертизи на предадените им, попълнени от него, бланки. Засега обаче, повдигнато обвиняване против брокера, към момента няма.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР