С писмо до Министерство на отбраната ръководителят на Вагнер иска

...
С писмо до Министерство на отбраната ръководителят на Вагнер иска
Коментари Харесай

Пригожин провокира Шойгу с изхранването на войниците

С писмо до Министерство на защитата ръководителят на " Вагнер " желае да бъде освободен от задължението да доставя с храна на ежедневна база съветската войска. Същевременно обаче Пригожин разкрива схемата за финансиране на частната си войска през държавния бюджет и на процедура - директната връзка с страната. В този подтекст неговата частна военна войска " Вагнер " към този момент не е " частна ", защото средства от държавния бюджет на Руската федерация непосредствено са се изливали за финансиране на компанията му.

Писмото на Пригожин е оповестено както в Telegram, по този начин и в ВКонтакте от пресслужбата " предприемача ", като може да се спекулира с същинското му предопределение. Не един път до този миг Пригожин е предизвикал спор с висшите съветски военни в непосредствено опълчване. От друга страна, Пригожин е подозиран и в политически цели, прицелвайки се непосредствено в управлението на съветската войска. Отново въпреки това, стилът на Пригожин с изключение на провокативен, е постоянно иронично-саркастичен, пъстър с доста сленг и всяко едно негово изречение може да се пояснява друго. В случая публикуваното писмо от пресслужбата му е административно издържано, само че може да се сложи под въпрос и неговата правота.

Компанията " Конкорд ", която ръководи голям брой компании, се занимава с организацията на изхранването на съветските военнослужещи, воинските елементи и в институциите на Въоръжените сили на Руската федерация от 2006 година Това е първото изречение от писмото на Евгений Пригожин, адресирано до министъра на защитата Сергей Шойгу. Второто изречение непосредствено декларира, че облагата от тази активност отива за финансиране на планове в Африка, Сирия и други арабски страни, където за пробутване на ползите на Руската федерация са изхарчени 147 милиарда рубли.

В писмото се напомня и че от 24 февруари 2022 година, " по отношение на пораждане на срочна нужда ", компанията е почнала да изхранва военнослужещите и в зоната на така наречен от Русия " специфична военна интервенция ". Дава се и цената на храноден по контракт - 258 рубли и междинна стойност от 294 рубли. Тази стойност Пригожин изяснява с това, че компанията " Конкорд " ръководи лични индустриални и логистични линии и пуска брандирана продукция.

От края на април и началото на май месец 2023 година обаче, написа Пригожин, към него са почнали да постъпват, по телефона, " голям брой претенции от високопоставени лица " да включи в снабдителната си активност с бранд на Министерство на защитата " не е за продажба ", свързани с тези високопоставени лица компании. Цените им обаче в доста случаи са неведнъж повишени и за това Пригожин не един път към този момент е съобщавал.

На 6 юни 2023 година е станало ясно, че се възнамерява нарастване на цената на храноден в Министерство на защитата - на 358 рубли и нагоре според с цени на снабдител и съгласно лист на " лоялни снабдители ", в това число и такива, които са със притежатели от " вражески страни ".

Това би довело до загуби, безотговорно разходване на средства от бюджета на Руската федерация, неспособност за надзор над изразходваните средства. Също по този начин Пригожин декларира, че това решение ще бъде удар по неговата бизнес известност, както и това, че то (решението) не дава отговор на ползите на Руската федерация.

Затова и при тези условия, Пригожин желае компанията " Конкорд " и дъщерните й компании да бъдат освободени от задължението да провеждат и доставят изхранването на съветските военнослужещи на фронта в Украйна. " Невъзможно е да взе участие в безотговорно разхищение на средства ", декларира Пригожин.

Пригожин желае от Сергей Шойгу да сформира проект със периоди и виновни лица, които да поемат отговорностите на компанията " Конкорд ".
 Снимка 621988
Източник:
 Снимка 621987
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР