С петна, лекета, цяло меню върху тях - вече е

...
С петна, лекета, цяло меню върху тях - вече е
Коментари Харесай

БДЖ пере седалките веднъж годишно

С петна, лекета, " цяло меню " върху тях - към този момент е ясно за какво седалките на българските влакове са в извънредно положение. Освен че хората не поддържат, другата причина е, че БДЖ ги пере едвам един път годишно, написа СЕГА по тематиката.

Графикът и методите на разчистване са разяснени от министъра на превоза и известията Георги Гвоздейков пред депутата от Русе Иван Белчев (ПП-ДБ) в границите на писмения парламентарен надзор. Народният представител пита за какво из района му се пътува в мизерни условия.

Министърът признава, че макар напъните и уважението към хигиената, огромна част от ситуацията, освен по дестинацията на депутата, си е много неприятно. И коментира цялостната технология: пране на седалки - един път годишно, по график; спални и кушет вагони - цялостно главно почистване в главния пункт преди тръгване и всекидневно преди връщане; цялостно главно на другите вагони - един път на месец; външно разчистване (машинно, ръчно) - на седмица; вътрешно - всекидневно, т.е. на 24 часа, в начална гара, съобразно придвижването на влака. 

Липсва обяснение какво тъкмо значи най-масовото разчистване - " ежедневното ". Вероятно се има поради помитане и изхвърляне на боклуци. За сметка на това Гвоздейков акцентира, че всички ограничения са съобразени с европейските правила, като внимателно се следи за длъжностни лица, нарушаващи стандартите. Министърът оповестява още, че е оповестена социална поръчка за ремонт на 113 вагона, 5 спални и 5 кушета. Процедура има и за пазаруване на спално долни дрехи, възглавници, екстрактори за разчистване и пране.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР