С петиция в подкрепа на българската ваксина срещу Ковид, разработвана

...
С петиция в подкрепа на българската ваксина срещу Ковид, разработвана
Коментари Харесай

Масова подкрепа от чужбина за българската ваксина срещу COVID-19

 С петиция в поддръжка на българската ваксина против Ковид, разработвана от експертен екип в Българска академия на науките, българи от целия свят се сплотиха в обществените мрежи, с цел да поддържат родната просвета. Инициативата бе поета от неправителствените организации, които ще внесат следващото условие от Суверена и до държавните институции. 

" Повече от ясно е, че тези, които се вършат на доста загрижени за здравето ни и по през целия ден обикалят телевизионните студия, с цел да ни убеждават в това, в действителност се вършат на слепи и глухи, когато би трябвало да помогнем на екипа на проф. Чорбанов. Една от аргументите за това е, че няма да имат комисионни, на които са привикнали за прокарването на вносни препарати в България. Както се вижда от цялата им пагубна идея за ограничения и резултати, през всички месеци се работеше не за здравето ни, а за непознатите вериги  посредством затварянето на заведенията, които са голяма част от дребния и междинния бизнес в България. Да не приказваме, че през последните 30 години България е първа по смъртност в Европа с най-вече лечебни заведения на глава от популацията - само че никой от държавните хигиенисти-лобисти не се сети за здравето ни през тези години. Защото нямаше комисионни ", безапелационни са основателите на петицията. 

 

Те упорстват институциите да поддържат българската просвета и напъните на нашите учени за основаване на универсална ваксина против Ковид 19, за която професор Андрей Чорбанов и екипът му сигнализират неведнъж посредством медиите. 

" Властимащите неглижират българските  научни достижения и ние като народ, потвърден в международната история с открития, трансформирали метода на живот на всички хора по света, сме длъжни да застанем един до друг  с тях ", допълват основателите.

И напомнят, че България е водач в производството  на ваксини от 1960 година досега. Историята стартира с лекар Сребра Родопска, която през 1948 година отпътува за Париж дружно със брачна половинка си – експерта по вътрешни заболявания проф. Ташо Ташев. Когато се завръща в България, лекар Родопска придвижва имунизацията незаконно и я приспособява, употребявайки московския ваксинален субщам 374А. Създателката на българската БЦЖ ваксина получава самопризнание от международната научна общественост по време на първата техническа конференция в Женева през 1956 година, като досега тази ваксина се счита за най- положителната в света.

" Налага се да напомним, че всички международни открития, трансформирали хода на човешката история, са направени от българи – за жал множеството отвън границите на България:

1.Компютърът - Първият електронен, непрограмируем компютър е изобретен от Джон Атанасов - американски физик, математик и електроинженер от български генезис. След опити с другите налични по това време сметачни устройства, Атанасов пръв вкарва понятието " аналогов компютър ".

2. Принтерът - Дело на българският физик Георги Наджаков;

3. Главният конструктор на първия в света транспортен пътнически аероплан " Douglas DC-3 " е българин. Неговото име е Асен Йорданов;

4. Двигателите на лунния модул Орел са разработка на българина Иван (Джон) Ночев;

5. Шестият сърдечен звук е открит от доктор Иван Митев през XX век.

6. Професор Спартак Хаджиев, учредител на основите на имунотерапията в света през 1950 година

7. Димитър Пасков, български фармаколог  - през 1959 година открива нивалина - главното лекарство за лекуване на детски паралич, избавило милиони деца по света.

Тези открития не престават и през 21 век, само че се съблюдава общата наклонност, когато няма реакция от страна на страната, те да се осъществят отвън границите на България ", обобщават бранителите на българската ваксина.

 

е подкрепена от съдружие " Велика БолгАриа ",  проучвателен екип " Руните приказват ", Международната организация на обединените българи, сдружение " Велики българи ", български мотористи " Аспарух 681 ", фондация " Тракарт ", Българско археологическо сдружение " Иван Венедиков " и доста други.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР