С първото BMW Серия 2 Гран Купе (среден разход на гориво:

...
С първото BMW Серия 2 Гран Купе (среден
разход на гориво:
Коментари Харесай

Всичко за ... Първото BMW Серия 2 Гран Купе

С първото BMW Серия 2 Гран Купе (среден разход на гориво: 7,1 – 4,2 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 162 – 110 г/км) BMW въвежда наложилата се сполучливо в по-високите автомобилни класове идея на купе с четири порти за пръв път и в премиум компактния сегмент. Екстравагантната алтернатива на класическите седани поставя акценти по повод на индивидуалността, естетиката и емоционалността и ги комбинира с иновативно ръководство и съгласуваност, висока склонност за всекидневието, както и типичната за BMW динамичност на управлението. BMW Серия 2 Гран Купе ще се продава по целия свят и като екстровертно купе с 4 порти предлага особено трогателен достъп до продуктовото портфолио на BMW. BMW Серия 2 Гран Купе, което ще се създава в Лайпциг, ще отпразнува световната си премиера на Los Angeles Auto Show през ноември 2019 година. Автомобилът разполага с идеалните предпоставки да въодушеви нови, насочени към дизайна целеви групи от градовете с типичната за марката наслада от шофирането, и е атрактивно обогатяване на гамата най- вече за пазарите с висок афинитет на клиентите към триобемните каросерии. Въвеждането на пазара започва през март 2020 година; базовите цени в Германия ще са 31 950 евро за BMW 218i (среден разход на гориво: 5,7 – 5,0 л/100 км; СО2 излъчвания (комбинирани): 131 – 114 г/км), 39 900 евро за BMW 220d (среден разход на гориво: 4,5 – 4,2 л/100 км;
СО2 излъчвания (комбинирани): 119 – 110 г/км) и 51 900 евро за върховият модел BMW M235i xDrive (среден разход на гориво: 7,1 – 6,7 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 162 – 153 г/км).

Също като купетата с четири порти на BMW Серия 6, BMW Серия 4 и BMW Серия 8 и BMW Серия 2 Гран Купе показва висока ориентация към дизайна със спортни и емоционални линии, прозорци без рамки на страничните врати и изключително изразително, екстровертно лъчение. Тя е съчетана с висока склонност за всекидневието и много положително предложение на място в интериора, както и огромен багажник. В тон със спортно- динамичното лъчение BMW Серия 2 Гран Купе е и стандарт по отношение на динамичността на управлението в своя клас. В основата на това е модерната архитектура на BMW с предно задвижване, която BMW Серия 2 Гран Купе споделя с новото BMW Серия 1 дружно с множество софтуерни разработки. С модерното си окачване и иновативните системи купето с четири порти поставя стандартите във връзка с динамиката на ръководството и пъргавината и е перфектният избор за млади целеви групи от градовете, които обръщат голямо внимание на спортния дух, най- модерната свързаност и положителното предложение на място. BMW M235i xDrive серийно се оборудва със задвижване на четирите колела BMW xDrive.

Динамично продълговат контур с ексклузивни детайли
BMW Серия 2 Гран Купе придвижва елегантното излъчване на по-големите модели в премиум компактния сегмент. Характерна особеност на BMW Серия 2 Гран Купе е издълженият, динамичен контур. Той цитира класическите гени на купе с четирите безрамкови порти. Освен това Гран Купе се отличава с ексклузивни детайли като контурираните пластини на бъбрековидната радиаторна решетка с характерен профил, Mesh бъбрековидната радиаторна решетка на върховия модел BMW M235i xDrive и на първо място изцяло новия дизайн на задните светлини. Те оформят гланцирано черна лента, която доближава до разположената по средата емблема на BMW и я обгръща. Свързаните по този метод задни светлини оформят хоризонтална лента и подчертават широчината на задната част. BMW Серия 2 Гран Купе е дълго 4 526 мм, широко е 1 800 мм и е високо единствено 1 420 мм. Въпреки спортно-ниското си излъчване благодарение на междуосието си от 2 670 мм то предлага доста място за пасажерите, както и еластичен багажник с съдържимост 430 литра, което доста повишава възможностите за прилагане на автомобила във всекидневието.

Ниско, необятно, спортно и серийно с LED фарове
BMW Серия 2 Гран Купе лежи спортно, ниско и стабилно на пътя. Самоувереното излъчване стартира от динамичната предна част с класическите икони на BMW в ново оформление. Леко наклонените, серийни Full LED фарове с присъщото лице на BMW с четири очи - серийно с Full LED фарове, опционално в адаптивен вид - подчертават завършената като свързан елемент типична бъбрековидна радиаторна решетка на BMW. Пластините на бъбрековидната радиаторна решетка са оформени извънредно ца купето с четири врати в премиум компактния сегмент, имат характерен силует и осигуряват триизмерно влияние, като повърхността им е от матиран алуминий. Ексклузивен образен детайл на спортния върхов модел BMW M235i xDrive е характерната Mesh бъбрековидна радиаторна решетка с триизмерно завършена мрежа вместо класическите пластини. Триизмерната мрежа е въодушевена от моторните спортове и придава допълнителна дълбочина и усещате за качество на предната част. Освен това при BMW M235i xDrive външните въздухозаборници са най-големи.

Плавна линия на покрива и характерна област на раменете
В профил пъргавите пропорции и характерната грациозност на едно модерно купе на BMW се акцентират от прецизните линии с вълнуваща игра на светлите и сенките. Линията на покрива е плавна, дългата графика на страничните прозорци образно редуцира тежестта над задната част, до момента в който под тях се простира достигащата мощно обратно област на раменете. Ниските и необятни задни светлини също като фаровете серийно се оборудват с Full LED технология и интерпретират по нов метод познатата L- образна визия с един-единствен плосък светлинен детайл, както и с вълнуващата си извивка в профил. Цялостно редуцираната визия придава висококачествена и съвременна визия на задната част, като това се акцентира и от усърдно завършения заден похлупак. Хромираните ауспухови накрайници с диаметър 90 мм, както и впечатляващите ауспухови накрайници със свободна форма при BMW M235i xDrive допълват спортното излъчване. BMW Серия 2 Гран Купе серийно се оборудва с алуминиеви джанти, с диаметър от 16 инча при базовата версия до 18-инчови варианти с полирана до искра повърхност при Модел M Sport и BMW M235i. Опционално се предлагат и полирани до блясък алуминиеви джанти с диаметър 19 инча, както и огромен панорамен стъклен покрив.

Спортна атмосфера и разточително предлагане на място в интериора
В интериора BMW Серия 2 Гран Купе комбинира спортната атмосфера с уместно за семействата и за дълги пътувания предлагане на място, както и висококачествени материали. Иновативните решения в детайлите като предлаганите като алтернатива или част от по-високите линии на оборудването осветени в 6 цвята декоративни лайстни подчертават модерността.

Въпреки елегантната си форма на купе BMW Серия 2 Гран Купе предлага доста място в интериора, пасажерите на задната седалка разполагат с опция за много по-лесно качване и 33 мм повече място за коленете спрямо BMW Серия 2 Купе. Позицията на седене е по-висока с 12 мм. Вместимостта на багажника е 430 литра (40 литра повече по отношение на купето с две врати) и може да бъде увеличавана посредством прегъване на разделената в съответствие 40/20/40 облегалка на задната седалка. Освобождаването на облегалките на задната седалка може да се извършва изцяло от багажника. След натискане на бутон задният похлупак се отваря автоматично, а с опционалната система за комфортен достъп – и с придвижване на крака под задната ризница.

Последователно насочен към водача кокпит
Управлението е ориентирано последователно към лидера и предлага ясно разпознаваеми полета за ръководство, например за отоплението и климатизацията, както и за различните функции при шофиране. Достъпът до опционалната Infotainment гама на новата BMW Operating System 7.0 – опционално и посредством жестове – се прави от огромната композиция от индикатори, включваща два големи дисплея, които при BMW Live Cockpit Professional са с диагонал до 10,25 инча. Като форма и подредба дизайнът на BMW Live Cockpit припомня на лицето на BMW с четири очи. При това централният надзорен тъчдисплей с висока разграничителна дарба в типичният за BMW жанр е насочен към водача, като той може самостоятелно да конфигурира гамата от индикации. Предлаганият като алтернатива пълноцветен BMW Head-Up екран с диагонал 9,2 инча изобразява информации, без да се налага отклоняване на погледа от пътя.

Управление посредством контролер на iDrive, чрез докосване, гласови команди и жестове
В взаимозависимост от обстановката и предпочитанията при BMW Серия 2 Гран Купе е възможно друго съчетание на възможностите за ръководство. Освен класическите бутони, да вземем за пример на средната подпора и кормилото, основните елементи за ръководство са iDrive контролерът – от BMW Live Cockpit Plus с чувствителна на досег повърхнина – и серийният 8,8-инчов надзорен екран с тъч функционалност. BMW Live Cockpit Plus включва допълнително и навигационна система и интелигентно гласово ръководство с онлайн обработка на гласа. Опционалният BMW Live Cockpit Professional, който включва и BMW Intelligent Personal Assistant, въз основата на новата BMW Operating System 7.0 с изключение на изцяло дигитална комбинация от знаци с два 10,25-инчови дисплея предлага и оптималната степен на свързаност и благоприятни условия за индивидуализиране. Това включва и самообучаваща се навигационна система и работеща с корав диск мултимедийна система. Опционалното ръководство с жестове включва седем жеста, два от които могат да ръководят индивидуално избрани функционалности.

Пет линии на оборудването и един върхов модел
Освен базовият вид динамичното BMW Серия 2 Гран Купе предлага още пет линии на оборудването за индивидуализация. Моделът Luxury Line да вземем за пример натъртва преди всичко на комфорта и елегантното излъчване с дизайнерските детайли от матиран алуминий и кожените тапицерии Dakota. Спортните разновидности са общо три. Модел Sport Line предлага гланцирано черни елементи, както и рамка на графиката на страничните прозорци в BMW Individual High Gloss Shadowline. Модел M Sport образно доближава BMW Серия 2 Гран Купе до BMW M235 xDrive с предната броня със особено оформени въздухозаборници и гланцирано черни елементи, пластини на бъбрековидната радиаторна решетка от матиран алуминий, както и BMW M задна ризница в Dark shadow, като общото сред тях са и М Спортният волан и серийните спортни седалки с тапицерия Trigon/Sensatec. При BMW M235i xDrive позицията на върхов състезателен модел се акцентира от ексклузивната визия и цветните акценти в Cerium Grey, който с изключение на с извънредната BMW Mesh бъбрековидна радиаторна решетка привлича погледите и с гланцирано черната BMW M задна ризница и BMW M задният спойлер на капака на багажника.

Пъргавина и динамичност на най-високо равнище
Първото BMW Серия 2 Гран Купе, също като новото BMW Серия 1, употребява модерната BMW архитектура с предно задвижване. В нея е събран целият събран през годините опит от моделите с предно задвижване на BMW Group, както и на технологиите от BMW i, които са заимствани от главната марка. BMW Серия 2 Гран Купе комбинира поставящата стандарти в този сегмент динамичност на управлението с разточително предлагане на място. Изключителната пъргавост е резултат от съвършеното взаимодействие на най-модерната техника на окачването, иновативните технологии и интеграцията на всички свързани с динамичността на управлението съставни елементи и системи. Бързите и прецизни реакции на BMW Серия 2 Гран Купе се усещат непосредствено и осигуряват усъвършенствано преживяване при шофиране. Важен принос за това има трансферът на технологии от BMW i към основната марка BMW. Познатата от BMW i3s (среден разход на електрическа енергия: 14,6 – 14 кВтч/100 км, СО2 излъчвания (комбинирани): 0 г/км) и серийна при BMW Серия 2 Гран Купе технология ARB (actuator contiguous wheel slip limitation) значително покачва сцеплението при потегляне, в завои и при ускоряване на суха и мокра настилка, както и при смесени условия, при сняг и лед и позволява още по-фин и бърз надзор на сцеплението. Сензорът за превъртане е разположен непосредствено в управляващият блок на мотора вместо в управляващия блок на системата за непоклатимост DSC (Динамичен надзор на стабилността). Без дългите пътища за сигнала информациите се обработват три пъти по-бързо, а осезаемият от лидера надзор на сцеплението се реализира до 10 пъти по-бързо. В композиция със системата за контрол на стабилността DSC технологията ARB доста понижава провокираното от мощността недозавиване, всекидневно при автомобилите с предно задвижване, без необходимост от стабилизиращи намеси.

Неутрално държание при завиване с BMW Performance Control
Серийният BMW Performance Control (инерционно разпределение на въртящия момент) подпомага технологията ARB, повишава пъргавината на BMW Серия 2 Гран Купе още преди постигане на граничния режим чрез целенасочени спирачни намеси на вътрешните за завоя колела и осигурява още по-неутрално държание при завиване. Технологията ARB и BMW Performance Control се монтират и на BMW M235i xDrive, което серийно се оборудва със задвижване на четирите колела BMW xDrive и новоразработен Torsen диференциал, който служи като блокаж на предната ос и придава още по-спортен характер на автомобила. Блокажът на диференциала е интегриран в осемстепенната трансмисия Steptronic Sport. Режимът за спортен старт (Launch Control) осигурява оптимален въртящ миг от 450 Нм още на първа и втора предавка. Директното и реагиращо още по- спонтанно М Спортно кормилно управление допълнително покачва пъргавината в завоите, М Спортните спирачки предлагат висока резистентност към натоварване и големи запаси във всички обстановки. М Спортното кормилно ръководство и М Спортните спирачки се оферират като опция и за другите разновидности на модела.

Избор сред три разновидността на окачването
Освен динамичното серийно окачване, което е в съгласие самостоятелно със съответните мотори, и М Спортното окачване със намаляване на каросерията с 10 мм, като алтернатива за BMW Серия 2 Гран Купе се предлага и Адаптивното окачване VDC (Variable Damper Control). При него лидерът може да избира между две характерности на амортисьорите. От Контрола на шофирането на негово разположение са режимите Comfort – за по-висок комфорт на возене при лоши пътни настилки – и Sport за подчертано спортно чувство при шофиране. Предварително високо натегнатите тампони на стабилизаторите са част от Адаптивното окачване и М Спортното окачване. Още от базовия мотор BMW Серия 2 Гран Купе е оборудвано с многораменно задно окачване. За да предложи на клиентите перфектно съобразен с техните предпочитания автомобил, BMW са основали три различни препоръки при допълнителните оборудвания за динамичност на управлението – от удобни със серийно окачване до особено спортни с М Спортно окачване вкл. М Спортно кормилно ръководство и М Спортни спирачки. Оптималният диапазон предлага комбинацията сред Адаптивно окачване VDC и М Спортни спирачки.

Старт на продажбите с три мотора
За BMW Серия 2 Гран Купе се оферират един дизелов и два бензинови мотора от най-новото потомство елементи на BMW EfficientDynamics с три- и четири- цилиндъра, които са по-икономични, по-екологични и отчасти и по-мощни. Базовият мотор е трицилиндровият елемент на BMW 218i с 103 кВт (140 к.с.). четирицилиндровият дизелов двигател на BMW 220d с работен размер 2 литра развива мощ 140 кВт (190 к.с.). Акцентът в портфолиото е най-мощният четирицилиндров мотор на BMW Group, който при BMW M235i xDrive развива 225 кВт (306 к.с.) и осигурява доста спортни динамични характеристики. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава на върховия модел единствено 4,9 сек (4,8 секунди с пакет M Performance), максималната скорост е 250 км/ч (ограничена). Също като BMW 218i той е оборудван с бензинов филтър за твърди частици, до момента в който BMW 220d разполага с дизелов филтър за твърди частици, NOx капацитивен катализатор и система SCR (Selective Catalytic Reduction). И трите двигателя отговарят на условията на строгата норма за нездравословни излъчвания Euro 6d- TEMP. Само в САЩ ще се предлага BMW 228i xDrive с четирицилиндров бензинов мотор с работен размер 2 литра и мощ 170 кВт (231 к.с.).

Избор сред три технологии при трансмисиите
BMW 218i се предлага с модернизирана шестстепенна механична скоростна кутия, а като алтернатива и с извънредно модерната седемстепенна трансмисия Steptronic с два съединителя. При осемстепенната трансмисия Steptronic на BMW 220d и при осемстепенната трансмисия Steptronic Sport на BMW M235i xDrive в допълнение са оптимизирани комфортът на превключване и акустичното поведение. Благодарение на интелигентната съгласуваност двете трансмисии могат да адаптират стратегията на превключването си към актуалния маршрут и обстановката на пътя.

Иновативни асистенти от по-високите класове
На BMW Серия 2 Гран Купе ще се монтират много от познатите от по- горните модели на BMW новаторски асистиращи системи. В зависимост от системата за следене на зоната към автомобила се ползват изображения от камери, както и данни от радарни и ултразвукови датчици, за да може лидерът да бъде предизвестен за опасности респективно рискът от инциденти да бъде понижен чрез целенасочени намеси на спирачките или кормилното ръководство. Серийното оборудване за Европа включва Предупреждение за заплаха от удар и за пешеходци със спирачна функционалност при градски условия, което реагира и на велосипедисти, както и Предупреждението при овакантяване на лентата с активно връщане в лентата, което работи при скорости сред 70 и 210 км/. Като алтернатива се предлага Активният надзор на скоростта с функционалност Stop & Go (за скорости до 160 км/ч), както и Асистентът за шофиране, който включва предизвестие за промяна на лентата, заплаха от удар откъм гърба и предупреждение за напречен трафик.

Асистент за паркиране с иновативен асистент за придвижване на заден ход
По предпочитание BMW Серия 2 Гран Купе оказва всеобхватна поддръжка и при паркиране и маневриране с Контрола на дистанцията при паркиране (PDC), камерата за обратно виждане или Асистента за паркиране, който разрешава автоматизирано паркиране в паркоместа, ситуирани паралелно или перпендикулярно на пътното платно, както и автоматизирано изкарване от успоредни паркоместа. Освен това се предлага и иновативният Асистент за придвижване на заден ход. Той запаметява придвижванията на волана при последната права, измината на челен ход със скорост до 36 км/ч, след което автомобилът може да измине до 50 метра на заден ход тъкмо по същия маршрут със скорост до 9 км/ч.

Смартфонът като ключ на автомобила
По предпочитание с BMW Digital Key и BMW Intelligent Personal Assistant се оферират две нови интелигентни и познати от по-високите класове на BMW функции. Опционалният BMW Digital Key предлага възможност за отключване и заключване на автомобила със смарт телефона посредством Near Field Communication (NFC). Смартфонът просто се поставя до дръжката на врата, и автомобилът се отключва – даже и батерията на телефона да е изтощена. Двигателят може да се стартира, когато смарт телефонът бъде поставен в поставката за смарт телефони или поставката за безжично зареждане. Дигиталният ключ може да бъде споделян с до 5 други индивида. BMW Digital Key се предлага за NFC-съвместими върхови модели на Samsung Galaxy с операционна система Android 8.0 или по-висока.

Естествено взаимоотношение с BMW Intelligent Personal Assistant
Част от концепцията за ръководство е и BMW Intelligent Personal Assistant, въведен за пръв път при BMW Серия 3 Седан. След малко послание с „ Hey/Hi/Hallo BMW “ е вероятен достъп посредством глас до разнообразни автомобилни функционалности и информации. BMW Intelligent Personal Assistant е истински специалист на BMW дигитален помощник, който научава дневния ред и навиците и може да ги сложи в релевантен подтекст. Като приятен събеседник той от време на време е в настроение за смешки или може да опише интересни истории („ Hey BMW, ти състезателен ли си? “, „ Hey BMW, разкажи някой анекдот! “). Уникалното в сравнение с другите цифрови асистенти е опцията да му дадете индивидуално избрано име.

Спокойно идване с Connected Navigation
Свързаните услуги в региона на Connected Navigation употребяват вътрешни и външни информации при планирането на маршрута. В бъдеще водачите на BMW Серия 2 Гран Купе ще могат да изпращат, запаметяват и синхронизират цели непосредствено с навигационната система на автомобила чрез разнообразни приложения. Асистентът за паркоместа навреме, още преди пристигането до задачата, предлага на водача разнообразни варианти при търсенето на паркоместа. Услугата включва информации за най-близкия многоетажен паркинг, както и оферти за маршрут, по който има изключително висока възможност за откриване на паркомясто наоколо до целта на пътуването. В услугата интелигентно са интегрирани вече съществуващите On-Street Parking Information и PARK NOW. В подбрани градове е допустимо дори директно възнаграждение на таксите за паркиране.

*Източник: www.bmw.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР