С паркинг за 50 велосипеда се сдоби основно училище Алеко

...
С паркинг за 50 велосипеда се сдоби основно училище Алеко
Коментари Харесай

Училище Алеко Константинов вече има велостойки

С паркинг за 50 велосипеда се снабди главно учебно заведение " Алеко Константинов " в Пловдив. Велостойките са част от план за безвредно придвижване на учениците.

Пловдив

Досега учениците, които идваха на учебно заведение с колела, заключваха колелетата си за оградата.
Дора Генова – родител: " Няма условия, където тези колелета 5-6 часа да бъдат съхранявани безвредно, без заплаха да бъдат откраднати, без заплаха някой да се спъне в тях или да бъдат развалени или откраднати. "
Велостойките са инсталирани в задния двор на учебното заведение. Там има и камера, която ще следи за обири. Пътуването с колела от учениците ще облекчи натоварения авто трафик.
Дора Генова – родител: " Всеки велосипед, който е паркиран тук на тези стойки, понижава трафика с един автомобил. " Красимир Ангелов – шеф на ОУ " Алеко Константинов ": " Това дава независимост на децата. Не всякога да мислиш къде да поставяш, какво да правиш, дава независимост и да дойдеш, т.е. да не зависиш от градския превоз. За здравето е потребно и като цяло е положително. "
Скоро в учебния двор ще бъде открита площадка с правила за безвредно придвижване на децата, като в нея ще бъдат включени и велосипедни алеи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР