С пълно мнозинство съветниците в Общински съвет Благоевград одобриха създаването

...
С пълно мнозинство съветниците в Общински съвет Благоевград одобриха създаването
Коментари Харесай

Ето какви решения взе ОбС - Благоевград по време на днешната сесия

С цялостно болшинство съветниците в Общински съвет Благоевград утвърдиха основаването на краткотрайна комисия за асортимент на претенденти за правосъдни заседатели за Районен съд Благоевград, която ще прегледа подадените документи и ще организира изявленията с претендентите. За ръководител на комисията бе определен Давид Петров, а за членове: Валентина Шаркова, Кирил Ваклинов, Исмет Узунов и Иван Станчев.

На днешното постоянно съвещание локалните парламентаристи сложиха 75 решения.

Предложенията, по отношение на приемане на Наредба за реда и изискванията за престой и паркиране на пътни транспортни средства на територията на община Благоевград, планът на Наредба за изменение на Наредбата за определянето и администрирането на локалните такси и цени на услуги на територията на община Благоевград, както и Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за реда за придобиване, ръководство и предписание с общинско имущество на Община Благоевград, получиха позитивен избор.

Общински съвет Благоевград даде права на Кмета на Община Благоевград да издаде нова запис на заповед за предплатено заплащане по план: „ Услуги за ранно детско развиване в Община Благоевград “.

Парламентаристите дадоха своето единодушие „ Общински футболен клуб „ Пирин “ ЕООД, представляван от шефа Атанас Дафинов, да подписва контракти за рекламна активност с Едноличен търговец, Юридическо лице и други сдружения и организации, спонсори на клуба за слагане на рекламни табели, банери и други върху стълбове на уличното осветяване на територията на Благоевград, благосъстоятелност на Община Благоевград, които са инсталирани върху имоти-общинска благосъстоятелност за период до 1 година за реклама активността на съответното юридическо лице, като приходите да постъпват по сметка на сдружението.

Монтираните рекламни табели следва да се слагат по метод, който да не поврежда съответното осветително оборудване, да са с размери, които да не пречат на инсталирани към този момент такива и на свободното прекосяване на пешеходци и коли, както и да не закриват фасади на здания и витрини на обекти. Рекламните табели, банери не би трябвало да съдържат неразрешени от законодателството на Република България артикули, субстанции и действия.

Единодушно бе признато предлагането на Дейвид Арабаджиев – секретар на Община Благоевград, по отношение на финансиране на процедури „ Инвитро “ със средства от бюджета на Община Благоевград, като на 19 заявителя ще бъде отпусната сума от по 4 хиляди лева

Общинските съветници утвърдиха разработване на Подробен организационен проект (ПУП) по няколко оферти от Кмета на община Благоевград, както и оферти за одобрение на пазарна цена на жилища.

Общинските съветници се произнесоха позитивно и по предлагането за основаване на безплатно право на градеж на Министерство на здравеопазването върху аграрен парцел за създаване на нов Център за незабавна здравна помощ-Благоевград.

Местните парламентаристи дадоха и позитивно мнение по изключителното предложение, импортирано от кмета Илко Стоянов, обвързвано с превръщането на част от парк " Македония " във високотехнологична зелен зона.

След привършване на дневния ред, ръководителят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков закри днешното постоянното съвещание.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР