С пълно единодушие българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев беше

...
С пълно единодушие българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев беше
Коментари Харесай

Емил Радев става зам.-председател на Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи в ЕП

С цялостно единогласие българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев беше определен за заместник-председател на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (ЛИБЕ). С необятна поддръжка от политическите групи той ще бъде част от управителния орган на една от най-големите и значими законодателни комисии в Европейския парламент.

„ Комисията ЛИБЕ е извънредно динамична, а въпросите които преглежда са освен политически чувствителни, само че и от извънредно значение както за целия Европейски съюз, по този начин и в частност за България. За мен този пост е голяма отговорност, тъй като е знак за високата оценка за България и за работата на българското държавно управление ”, съобщи Емил Радев, разяснявайки гласуваното му доверие.

Сред главните тематики, с които се занимава комисията, са спазването на върховенството на закона в държавите-членки, битката с корупцията, проведената престъпност и тероризма, проблемите, свързани с миграцията, защитата на външните граници на Европейски Съюз, политиките по отношение на Шенген, Механизма за съдействие и инспекция за България и Румъния, отбраната на главните права и свободи на европейските жители и други През последните пет години Емил Радев взе участие интензивно в комисията като докладчик по редица от тези основни тематики.

„ През миналия мандат Европейски Съюз се оказа изправен пред сериозна рецесия, подбудена от миграцията. Решенията, които трябваше да вземем като законодатели, не бяха лесни, а резултатите от тях занапред следва да забележим. Със сигурност през идващите пет години също ни чакат огромни провокации, само че съм уверен, че в случай че действаме дружно, ще успеем да създадем Европа по-добро и несъмнено място. Вярвам, че с сътрудниците в комисията ще създадем всичко по силите си в името на сигурността в Европейски Съюз и отбраната правата и ползите на европейските жители ”, посочи Радев.

Сред главните цели в работата си в комисията ЛИБЕ той уточни приемането на България в Шенген, отпадането на дискриминационния механизъм за съдействие и инспекция по отношение на България и Румъния и основаването на общоевропейски механизъм за господство на закона, който да се ползва по отношение на всички държави-членки.

За ръководител на комисията бе определен социалистът Хуан Фернандо Лопез Агилар.

Освен зам.-председател на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи, българският евродепутат Емил Радев е част и от Комисията по правни въпроси и от Комисията по петиции в Европейския парламент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР