С пълна сила върви разчистването на пространството около стадион Тодор

...
С пълна сила върви разчистването на пространството около стадион Тодор
Коментари Харесай

Усилен труд кипи около стадиона на Спартак в Пловдив

С цялостна мощ върви разчистването на пространството към стадион " Тодор Диев " в Пловдив. Дейностите са част от реконструкцията, след която " Спартак " би трябвало да разполага с напълно нов стадион. Вече изцяло отстранени са павилионите от северната и западната страна на стадиона. Предстои да бъдат разчистени и постройките към настоящия вход.

Пълната реорганизация на стадион " Тодор Диев " включва замяна на централния терен, създаване на нова поливна система, изработката на два изкуствени терена в южната част, цялостна реорганизация на сегашните трибуни и построяването на напълно нова източна естрада. За улеснение на феновете всички трибуни ще бъдат със седалки. Ще бъдат направени напълно нови съблекални, както и ново табло и осветяване на оборудването. Стадионът ще има пет входа за фенове и огромен брой паркоместа, както и обособен вход и паркинг за гостуващи почитатели. Съоръжението ще дава отговор на всички условия на БФС за мачове от Първа лига, каквато е и дълготрайната цел пред тима. Инвестицията ще е в размер на към 3,5 милиона лв., като съгласно плана стадионът ще е с 4500 седящи места и с осветяване,

Амбициите на новия президент на Спартак Пловдив Динко Миленчев, който е един от притежателите на веригата от казина " Империя ", е тимът да има нов съвременен стадион, на който да играе мачовете си, когато се завърне в елитната Първа лига. В момента " гладиаторите " играят в последното равнище на родния футбол - Б регионална група " Запад ", откакто през 2016-а година тимът се разпадна и отхвърли да играе в Трета лига. Последва цялостен един сезон, в който Спартак остана единствено със школа без мъжки тим. Това се промени с идването на новия притежател на тима, който върна отбора още веднъж на футболната карта. Сега възроденият Спартак Пловдив се завърна с летящ старт по терените. След изиграни 14 кръга, " гладиаторите ", както са известни измежду почитателите, имат 14 победи и са безапелационно на първото място с 42 точки и внушителната голова разлика 62:0.

Наскоро клубът означи 71 години от своето учредяване. За времето на своето битие, Спартак се трансформира в един от най-обичаните в Пловдив, като несъмнено най-голямото достижение в историята на тима е шампионската купа от 1963-а година.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР