С отслабването на руското настъпление в Украйна заради всеобхватната несъстоятелност

...
С отслабването на руското настъпление в Украйна заради всеобхватната несъстоятелност
Коментари Харесай

Стефан Гамизов за ФАКТИ: Путинистите в България се окопават за отбрана на живот и смърт

С отслабването на съветското нахлуване в Украйна поради всеобхватната неплатежоспособност на Путинова Русия, от ден на ден започнахме да се завръщаме в българския подтекст, където Кремъл от дълго време е осъществил окупация, въпреки и не по боен път.

Ситуацията в България с всеки минал ден става все по-тревожна, тъй като висши " родни " политици все по-явно се демонстрират като национални предатели.

За да поговорим за българската действителност, от ФАКТИ се свързахме с анализатора и енергиен специалист Стефан Гамизов, който бе общителен да отговори на въпросите на медията ни.

Интервюто на медията ни с господин Гамизов четете в редовете надолу;

- Г-н Гамизов, благодаря, че още веднъж се съгласихте да беседваме. Ще стартира от това, че при започване на февруари в изявление за ФАКТИ определихте българските президент и министър председател като " свестни " и казахте, че се пробват да ги скарат. Това свидетелстваше в посока, че имате оптимистични нотки за настоящата властова настройка в България. Напоследък обаче, съдейки по изявленията Ви във Facebook, сте много по-скептичен. Конкретни събития ли трансформираха Вашето мнение или просто толерансът Ви към Кирил Петков и Румен Радев завърши?

- Не става дума за Петков или Радев. Те не са толкоз мощен фактор в ръководството към този момент. Честно казано не бях отчел силата на господин Асен Василев, без значение от обстоятелствата за неговите остарели обвързаности с Плевнелиев и ГЕРБ. Всъщност той ръководи страната и той взема решение еднолично даже неща, които са надълбоко механически в лицето на нуклеарни технологии и планове, фабрики за акумулатори от мащаба на решенията на Елън Мъск, помпено-акумулиращи централи, изобщо милиардни планове, за които в корпорациите и естествените страни решенията се взимат не еднолично, а след дълги механически съвещания и препоръки, в което участват от механически експерти до цивилен организации и по този начин бива показано цялото общество на практика. А той, господин Асен Василев се е натоварил със задания като водач в Северна Корея, очевидно нямайки доверие на никой различен, с изключение на на себе си. Времето на енциклопедистите от дълго време отмина и светът е прекомерно комплициран, с цел да може един човек, въпреки и талант - дали съгласно него или действително подобен, да взема верни решения самичък.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

Концепцията, че всеки несъгласен с господин Асен Василев е неприятен и незаслужаващ внимание, е една неработеща севернокорейска идея, която към този момент я живяхме с Бойко Борисов 12 години. Тя ни докара до 2-ро място по кумулативна смъртност след Боливия в пандемията, както и станахме марионетка на съветската тирания.

Нека да не забравяме, че и господин Асен Василев към момента дължи пояснение, за какво отговаряйки за енергетиката не сменя хората, назначени от Движение за права и свободи главно и ненапълно от ГЕРБ. Така е и в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), където ръководството е в ръцете на семейство Ненкови, а те са от тесния кръг на Борисов, Комисия за защита на конкуренцията е първа инстанция за обжалване на милиарди левове публични поръчки. Започвам да имам чувството, че господин Асен Василев не схваща структурата на демокрацията и Конституцията, както и че е под въздействието на някаква своя религия за месианство и талантливост, както и на други фактори, които са проруски в своята същина.

Добронамерено бих споделил на господин Асен Василев, че светът е доста малко село и всичко се знае. Знае се в елементи. “Аржентинската схема”, която се разиграва в този миг в България, която “чисти” заемите на олигарсите и унищожава живота на българите, не е нещо доста комплицирано да бъде разгадано, че се случва. Напомпване изкуствено на инфлация във валутен ръб в деиндустриализирана страна в действителност е доста елементарно различима скица. Много огромен риск поема господин Асен Василев, че не прави нищо против нея, както и че не маха хората на Движение за права и свободи и ГЕРБ в енергетиката, които работят против НАТО и Европейския съюз. Но това си е негово виждане, на което има право, тъй като в спечелил изборите. Наше право е след това да помним и да желаеме равносметка, както и да се съпротивляваме против решения, които повреждат публичните и национални ползи. Тази политика скоро ще докара до опция ГЕРБ и Движение за права и свободи да съборят държавното управление. Путинистите в България се окопават за защита на живот и гибел.

- В България и Европа най-сетне интензивно се приказва за завършек на зависимостта от съветските енергоносители. Постижимо ли е това и в какъв период?

- В Европа да, само че в България не, тъй като цялата система е към момента проруско насочена. Толерира се Лукойл. Пазят се ползите на Росатом. Напълно се прави всичко, с цел да не бъде сменен Газпром. Г-н Асен Василев би трябвало да реши: по кое време и ще има ли въобще смяна. Правителството ни е проруско в своята дълбочина. То не подхваща ходове за действителна депутинизация на България. Няма какво да се заблуждаваме. Приказките са единствено прахуляк в очите. От месеци на масата им стоят оферти за цялостно разкъсване с Русия в енергетиката, а те отхвърлят даже да ги погледнат. Не се заблуждавайте по тези въпроси. Пълната путинизация на България, реализирана от ГЕРБ и Движение за права и свободи, е недокосната и не виждам да се прави нещо да бъде променено това. Пак дублирам, че всички назначени в енергетиката от Движение за права и свободи и ГЕРБ, а енергетиката е главното оръжие на диктатурата в Кремъл, са недокоснати и недосегаеми. Има фотоси на шефа на " Марица Изток 2 " със глобения Илко Желязков и този въпросен началник продължава да е недостижим. С оглед всичко, което споделих, ние действително сме съюзническа страна на Русия във войната с Украйна през енергетиката.

- В контрастност със поръчките идващи на първо място от високите равнища в Брюксел, българският министър на финансите Асен Василев в неделя сподели, че тъкмо в този миг ще купуваме съветски нефт, тъй като е по-евтин и с това, въпреки и естествено той да не го призна, ще спонсорираме ужасяващата съветска военна експанзия в Украйна. Какъв е Вашият коментар за това?

- Нямам коментар, друг от казаното нагоре. Разочарован съм от тази позиция, която вещае превръщането на България в всекидневен парий в НАТО и Европейски Съюз. Загрижен съм доста, че това ще доубива българската нация. Да напомням ли, че 12 години ГЕРБ и Движение за права и свободи ни костват 1 милион по-малко българи? Още от тази путинистка политика ли желаеме? Искаме да изчезнем като нация ли? Руснаците градят в българската енергетика нещо като бункер, който ще отбраняват на живот и гибел, тъй като огромна част от глобените имат проекти да употребяват България за заобикаляне на глобите на Съединени американски щати и Европейски Съюз.

- Алармирате, че съвсем нищо от остарялото неприятно в страната не е мръднало от местата си. Очаквате ли то да смъкна държавното управление скоро и по-късно да се завърне публично като водеща властова мощ?

- Това държавно управление ще падне, когато разпореди диктатурата в Москва. Засега то им е извънредно комфортно. Двете им прокси партии ГЕРБ и Движение за права и свободи са избавени, Трифонов е под надзор. Българска социалистическа партия също. Когато пристигна заповед от Москва, ще разберете по обществени безредици, всекидневно говорене на Борисов по малкия екран, трите национални медии ще стартират да приказват, че би трябвало да настъпи мир и ще демонстрират от ден на ден фрагменти за сякаш договаряния с Москва. Ще се основава атмосфера, че е време за положителното остаряло времe, в което имаше корупция, само че нямаше война. Така корупцията на ГЕРБ и Движение за права и свободи ще се окаже нещо напълно обикновено и задоволително, нищо, че война в България няма, само че са мъртви 1 милион Българи и още толкоз са избягали на Запад.

- Как си обяснявате това, че Националният ни проект за възобновяване и резистентност още веднъж не е утвърден от Европейската комисия?

- Днес прегледах последната версия на Плана, чието утвърждение е отсрочено за 15 април. Това е работа на дилетанти и хора, които са “нагласявали” Плана съгласно своите стремежи за корупция и корист. Планът нарушава на практика всички цели, сложени от Европейската комисия (ЕК) в енергетиката, цели, които са свързани с успеваемост, непричиняване на спомагателна щета с създаване на фотоволтаици, за което от дълго време ГЕРБ и Движение за права и свободи изпраха големи пари от корупция в земи за тяхното разполагане. Нарушава се основната цел на Европейска комисия за създаване на ветрогенератори с огромна единична мощ в крайбрежните зони. Нарушава се условието за завършек на кръстосаното субсидиране и ще се основава нова държавна компания за предпазване на сила. Всичко разказано изисква огромни законодателни промени, а периодите си текат.

В схемата за ВЕИ с батерия е написано, че минималните условия са плановете да имат Подробен устройствен план (land use and zoning permits) и да са в нужния позволителен режим, да имат абстрактен план и т.н, което е заложено да облагодетелстват избран кръг от хора.

Налице е очевидно несъобразяване с условието на Европейска комисия за дю дилиджънс на цялата верига на добавената стойност на батерийната технология, както и са пропуснати значими аспекти на кръговата стопанска система и цялостната резистентност на предлаганите решения.

Накрая има и комична част по какъв начин са остойностили разноските. Сложи ли са линк към компанията Lazard и обща информация от уеб страницата ѝ. Това са хора, занимаващи се с вложения в активи и обществената им информация е несериозно да се трансформира в национална политика, тъй като е с огромни отклонения от действителността - никой не си споделя на уеб страницата комерсиалните секрети. Някой си е играл с Google, нагласявал е някакви цифри и е фантазирал без нищо да схваща от технологии и енергетика. Ужасна работа. Нещо като през днешния ден - непременно да се постави обвързван с Движение за права и свободи началник на Българска народна банка, тъй като би трябвало да се градят схеми в интерес на диктатурата в Москва за заобикаляне на глобите. От издаването на кредитни карти за руснаци до разплащане и контрабанда на ембаргови артикули за и от Русия. До дни ще проучваме всичко и ще последва реакция. Надявам се да се вразумят. Ако ли не - ясно е какво следва.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР