С откриваща пресконференция и церемония първа копка“ символично бе дадено

...
С откриваща пресконференция и церемония първа копка“ символично бе дадено
Коментари Харесай

Във Видин дадоха старт на проект за реконструкция на централната пешеходна зона

С откриваща конференция и гала „ първа копка “ алегорично бе обещано началото на дейностите по четвъртия стадий на плана.

В конференцията, която се организира в залата на Общински съвет – Видин, взеха присъединяване Светослав Скорчев, заместник-кмет по устройство на територията и развиване на инфраструктурата; инж. Денислав Стаменов – старши специалист „ Улична и пътна мрежа “ и началник на проекта; Златомир Филипов – представител на компанията реализатор „ ПСТ-Видин “ ЕООД; Боряна Георгиева от отдел „ Северозападен регион “ към Министерството на районното развиване и благоустройството и други.



Денислав Стаменов срещна присъстващите с главните действия по плана и предстоящите резултати. „ Главната цел е да се насърчи уравновесеното и стабилно градско развиване посредством реорганизация на централната пешеходна зона на град Видин “, съобщи той. С реализацията на плана ще се обнови секторът от Младежкия дом до Спортна зала „ Фестивална “, по чието продължение са съсредоточени здания с значими административни и публични функционалности.

По-късно пред Спортната зала се организира и формалната гала „ първа копка “. Скорчев разяснява пред присъстващите и медиите, че това е дълго чакан ремонт, който ще промени образа на пешеходната зона и в тази част на Видин. Той пожела триумф на компанията реализатор и увери, че от страна на Общината ще се реализира прецизен надзор.

Златомир Филипов разгласи, че ще се направи всичко допустимо дейностите да приключат в период. Той акцентира, че ще бъде обезпечено безпрепятственото прекосяване на пешеходците до постройките и обектите в зоната на ремонтните работи.



Общата стойност на плана е 1 330 630,38 лв., от които европейско съфинансиране 979959,97 лв., национално – 172934,10 лв. и лично – 177736,31 лв.. Срокът за осъществяване е 36 месеца, до 31.12.2023 година

Проектът се реализира по Приоритетна ос 1: „ Устойчиво и интегрирано градско развиване “, процедура „ Изпълнение на интегрирани проекти за градско възобновяване и развиване 2024-2020-Видин “ с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР