С открит урок Към потомците за ученици от 3 средни

...
С открит урок Към потомците за ученици от 3 средни
Коментари Харесай

С урок „Към потомците“ стартираха дните „Пеньо Пенев“

С открит урок „ Към потомците " за възпитаници от 3 междинни и едно главно учебно заведение в 4 обитаеми места започнаха през днешния ден в Димитровград обичайните Дни на поезията „ Пеньо Пенев “. Домакин бе градската библиотека, която носи името му. В огромната й читалня се събраха възпитаници с изключение на от димитровградското приблизително учебно заведение „ Любен Каравелов “ и ученици на междинното учебно заведение със същото име от Пловдив, СУ „ Димчо Дебелянов “ в Бургас и ОУ „ Самара “-Стара Загора. Преди това те гостуваха в дома-музей „ Пеньо Пенев “.

Откритият урок „ Към потомците “, отдаден на живота и творчеството на Пеньо Пенев, води преподавателят по български език и литература от димитровградското СУ " Любен Каравелов " Живко Русев. И въпреки че повече от 20 години Пеньо Пенев не е в учебниците по литература той и множеството му сътрудници от останалите учебни заведения в града намират способи да опишат на учениците си за поета и творчеството му.


Гостите от Пловдив, Стара Загора и Бургас споделиха, че визитата в дома-музей и откритият урок са предизвикали интереса им и сами ще потърсят повече информация, както и ще прочетат стихове на поета.

А литературните дни с името му в Димитровград не престават до 12 май, като финалната демонстрация още веднъж е провокация към учениците- опознавателна игра „ По стихове на Пеньо Пенев “, която ще е в красивия парк, който носи името му.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР