С остър недостиг на магистрати работи Апелативният съд във Велико

...
С остър недостиг на магистрати работи Апелативният съд във Велико
Коментари Харесай

`Недостиг на магистрати в Апелативния съд във Велико Търново

С изострен дефицит на магистрати работи Апелативният съд във Велико Търново. При на половина безработен щат за съдии въззивният съд е разгледал над 1400 каузи през предходната година.

80% от всички каузи във Великотърновския апелативен съд са решени в тримесечен период. В края на годината са останали несвършени 260 каузи, показва в годишния си отчет апелативният арбитър на Велико Търново Янко Янев.  

Две следващи години Апелативният съд във Велико Търново работи с 9 магистрати при одобрена бройка за 17. Кризата за съдии във въззивния съд е подбудена от неприключилите състезания, провеждани от Висшия правосъден съвет за повишение в служба.

Тази година се пенсионират още трима съдии от Апелативния съд. За да се обезпечи относително естествена работа в съда, постоянно се командироват съдии от окръжните съдилища във Велико Търново, Габрово и Плевен, показва арбитър Янко Янев. 

83% от постановените решения от Великотърновския апелативен съд през предходната година по цивилен и търговски каузи са доказани напълно и недопуснати до касация от висшата инстанция. При наказателните каузи доказани са 68% от решенията.  
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР