С основание може да наречем Япония люлката на странната мода.

...
С основание може да наречем Япония люлката на странната мода.
Коментари Харесай

Особености на японската култура

С съображение може да назовем Япония люлката на странната мода. От „ страната на изгряващото слънце “ сме привикнали да „ изгряват “ какви ли не приумици, които естественото човешко схващане мъчно възприема. Сега ще създадем една бърза дисекция на особеностите на японската просвета и метод на живот:

Престъпността

Въпреки легендата за всевластната и жестока якудза, процентът на престъпност в Япония е доста ниска (по-ниска е единствено в Монако). Всички оръжия – от револвери до церемониални мечове – бъдете сигурни, се записват в полицията.

И въпреки всичко, в случай че някой се озове на подсъдимата пейка, прекомерно евентуално е да завърши с неоправдателна присъда. В Япония към момента е в действие смъртната присъда, която нормално се прави посредством обесване. На година се екзекутират по 2-3 души, а осъществяването на присъдата се прави единствено няколко часа след оповестяването й.

Работата

Японските служащи се славят като извънредно дисциплинирани и работливи. Въпреки това, обликът на бизнесмена-алкохолик постоянно може да бъде видян по локалните питейни заведения. И въпреки японците никак да не пестят сакето в чашите си, истината е, че колкото и да пият вечер, заран постоянно идват на време на работа, спретнати и свежи като краставички. В допълнение би трябвало да се означи, че следобедната сънливост е нещо обикновено за японската просвета, даже е насърчителна. Смята се, че човек, който за малко облегне лакът на бюрото, по-трудно се изтощава и е по-съсредоточен върху своите каузи.

Хикикомори – изгубеното потомство

С термина „ хикикомори “ (затваряне, отдръпване) се назовават младежите, които са се отдръпнали от публичния живот и не желаят да споделят с външния свят. Във всяко общество има обособена асоциална група, само че това, с което поразяват японските „ отшелници “ е младата им възраст. Няколко са обективните аргументи за появяването на голям брой хикикомори: преди всичко, несъмнено, интернетът. На второ, чудовищното натоварване в просветителните институции, на които малко хора устоят Не са за занемаряване и мощно любящите родители, които не желаят децата им да изоставен „ фамилното гнездо “ до дълбока напреднала възраст.

Яеба или по какъв начин се погрознява зорлем

В целия свят кривите и стърчащи кучешки зъби се смятат за недостатък. Японците обаче ги намират за по детски почтени и чаровни, по тази причина доста девойки от азиатската страна са подготвени да похарчат съществени пари, с цел да им сложат подправен вампирски зъб. Новата странна мода се назовава „ яеба “ (буквално „ двоен зъб “) и е на път съществено да разклати обичайните показа за хармония.

С чело като от „ Стар трек “

Но стремежът на японците към непринудено поуродяване не се изчерпва единствено с яебе-то. Друга особняшка процедура на другояче толкоз симпатичните азиатци е да си инжектират подкожен „ геврек “ на челото и по този начин да замязват на извънземни. Мотивите им за безумната волност, наречена „ бейгълхед “, са мъчно разбираеми, само че положителната вест е, че след към два дни инжектирания физиологичен разтвор се всмуква от тялото и подутото чело спада.

 Вижте още: Това може да се случи единствено в Япония

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР