С още две седмици, до 19 ноември, се удължава дистанционното

...
С още две седмици, до 19 ноември, се удължава дистанционното
Коментари Харесай

Дистанционно обучение до 19 ноември за учениците в шест общини в Ловешка област

С още две седмици, до 19 ноември, се удължава отдалеченото образование в електронна среда на учениците от шест общини в област Ловеч поради продължаваща висока 14-дневна заболеваемост в района от над 500 на 100 000 души население.

В общините Ловеч, Троян, Тетевен, Луковит, Априлци и Угърчин учениците ще продължат да учат отдалечено. В община Ябланица на ротационен принцип по график и единствено в община Летница присъствено, разясни началникът на Регионалното ръководство на образованието Еленко Начев.

„ Ние ще следим заболеваемостта по общини и в случай че има смяна и спадне заболеваемостта, някои от общините могат да преминат на ротационен принцип ".

Начев добави, че след приемане на бързите проби за децата от 1-ви до 4-ти клас ще се сътвори нужната организация за връщането им в класните стаи.

„ Ще бъдат предоставени тестванията на учебните заведения, като несъмнено авансово се изиска единодушието на родителите за тестване и при единодушие на повече от 50% от родителите от съответната паралелка образованието да продължи присъствено ".

Начев посочи, че от началото на тази образователна година, след въвеждането на образование от разстояние в електронна среда, в региона няма необхванати в образователния развой възпитаници.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР