С осъдителна присъда и наложено наказание от 10 години лишаване

...
С осъдителна присъда и наложено наказание от 10 години лишаване
Коментари Харесай

Десет години затвор за изнасилване на малолетно момиче по обвинение на Окръжна прокуратура - Монтана

С неоправдателна присъда и наложено наказване от 10 години „ отнемане от независимост “ при непоколебим режим на изтърпяване завърши делото на първа правосъдна инстанция против подсъдимия К.М.(на 48 години).

Той е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Монтана за осъществено от него закононарушение по член 152, алинея 4 от Наказателен кодекс.

Подсъдимият К.М. е осъждан.

От 2012 година той живеел на брачен начала с К.Р. и трите й деца. Злоупотребявал с алкохол, нанасял й побои, принуждавал я да събира боклук. Децата не посещавали постоянно учебно заведение, заради неполагане на грижи и индиферентност от страна на майката и подсъдимия.

През ноември 2017 година К.Р. постъпила в болнично заведение, като малолетните й деца останали в дома на К.М. В една от вечерите той използвал алкохол и направил принудителен сексуален акт с 13-годишната щерка на дамата. Поради отправените закани момичето не споделило за случилото се с майка си, откакто тя се върна от болничното заведение.

Едва през 2019 година, когато дамата се преместила с децата в друго обитаемо място, щерка й разказала за изнасилването.

Впоследствие, по време на среща със чиновници от отдел „ Закрила на детето “ със фамилията на потърпевшото дете, станало известно за осъщественото незаконно действие по отношение на него, за което била сигнализирана прокуратурата.

Със правосъдния акт по отношение на подсъдимия К.М. е почетен и гражданският искв размер на 10 000 лв. за породени неимуществени вреди.

Осъдителната присъда на Окръжен съд – Монтана предстои на обжалване и митинг в законоустановения период.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР