С операта Турандот от Джакомо Пучини под режисурата на маестро

...
С операта Турандот от Джакомо Пучини под режисурата на маестро
Коментари Харесай

Турандот на Пламен Карталов предизвика фурор в Южна Корея

С операта „ Турандот " от Джакомо Пучини под режисурата на маестро Пламен Карталов бе открит 19-ият интернационален фестивал на операта в южнокорейския град Дегу, научи Lupa.bg. 

С цялостна зала и бурни овации за изпълнителите, създателя на постановката учен Карталов и диригента на локалния симфоничен оркестър маестро Юлиан Ковачев ще бъде запомнено това музикално събитие.

Премиерата на " Турандот " в Южна Корея бе почетена от кмета на града Хонг Джун-пьо и българския дипломат в Сеул Петко Драганов.

Догодина следва продан на визити сред оперните сформира на София и Дегу.

" Бих желал да напиша опера за любовта, живота и гибелта “, споделя Пучини. Искам да дам отдушник на цялата си болежка, ентусиазъм и философия, диря думите и мелодиите, които ще се повдигнат на небето ", прибавя великият композитор.

„ Турандот ” е драма на мощните пристрастености, показана на изящен цветен декор, където причудливо се съчетават източния искра и буйност с кървавата свирепост, действителността – със знаците. На това е подчинена блестящата режисьорка визия на Пламен Карталов.

Режисьорът има необикновен афинитет към тази опера на Пучини и нееднократно се е обръщал към нея. Още се помни премиерата на операта " Турандот ", сложена от Пламен Карталов през юни 1995 година в Софийската опера, като в ролята на Турандот бе великата Гена Димитрова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР