С около една четвърт (26%) се е увеличил броят на

...
С около една четвърт (26%) се е увеличил броят на
Коментари Харесай

Расте броят на бездомните хора в Англия

С към една четвърт (26%) се е нараснал броят на бездомните хора в Англия през предходната година. Причината са разноските за живот, провокирана от възходящата инфлация, излиза наяве от публични данни, представени от Агенция Франс Прес.

Според годишното броене, осъществявано от локалните управляващи и оповестено от държавното управление, през есента на 2022 година общо 3069 души са спали " на изсъхнало " през една нощ. Това е първото нарастване от 2017 година насам. То демонстрира 26-процентов скок по отношение на 2021 година, се споделя в изказване на Министерството на жилищното настаняване.

Общият брой бездомни е с над три четвърти по-голям от този през 2010 година, когато стартира първото държавно броене на бездомните.

Заради краткотрайните ограничения при пандемията от ковид през 2020 година и 2021 година е имало по-малко хора, които са спали на улицата.

Рик Хендерсън, началник на благотворителната организация Homeless Link, назова миналогодишното нарастване " шокиращо " и прикани държавното управление да усили финансирането в бюджета си, който би трябвало да бъде подготвен на 15 март.

" 26-процентното нарастване е доказателство за това по какъв начин рецесията с разноските за живот изостри дългогодишните фактори за бездомността, като да вземем за пример дефицита на налични жилища ", сподели той.

Бездомни хора има във всички райони на Англия, само че е най-многобройни са в Лондон, където по време на преброяването са открити 858 души, които спят на улицата.

Кметът на Лондон Садик Хан прикани държавното управление " незабавно да усили поддръжката " за бездомните.

Проучването преброи броя на бездомните хора, които спят или им следва да спят тук-там като палатки и самоделни подслони.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР