С оглед на всичко, случващо се през последните месеци, и

...
С оглед на всичко, случващо се през последните месеци, и
Коментари Харесай

Туристическият бранш иска проверка на разходите, направени от Зарица Динкова

С оглед на всичко, протичащо се през последните месеци, и подозренията ни, че държавни средства са изразходвани, в случай че не непозволено, то най-малко нецелесъобразно, се обръщаме към служебния министър на туризма Евтим Милошев с апел да извърши инспекция на активността на министерството по време на кабинета „ Денков “. Това се споделя в публична позиция на огромните туристически организации в България, изпратена до медиите.

Позицията е подписана от Националния ръб по туризъм, Българска туристическа камара, Българска асоциация за туризъм, Обединение „ Бъдеще за туризма “, Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията.

Те упорстват да се направи проверка на изразходваните средствата за реклама на българския туризъма, подписаните контракти с компании и физически лица, изразходваните средствата за образуване на събития, какви средства са предоставяни на браншови организации, както и какви бонуси на чиновниците са раздавани.

Широко прокламираната „ Черноморска стратегия ” всъщност е непосредствено субсидиране на стеснен кръг от частни ползи с пари от държавния бюджет. Затова настояваме документите по тази стратегия да бъде тествана от АОП, АДФИ и Сметната Палата “, се споделя в писмото.

Апелираме също министър Евтим Милошев да не подписва квалифицираните от предходното управление на МТ нови процедури преди да организира публично разискване с сектора за установяване на критерии и цели, които ще допринесат за повишение на конкурентноспособността на българския туристически артикул.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР