С обвинителен акт на Районна прокуратура - Варна 42-годишният С.С.

...
С обвинителен акт на Районна прокуратура - Варна 42-годишният С.С.
Коментари Харесай

Мъж, измамил двама варненци, отива на съд

 С обвинителен акт на Районна прокуратура - Варна 42-годишният С.С. е предаден на съд, оповестиха от Апелативна прокуратура-Варна. Мъжът е притеглен в качеството му на обвинен за това, че при изискванията на повторност, за да набави за себе си имотна полза, възбудил и поддържал подвеждане у мъж и жена от Варна и с това им предизвикал имотна щета, като казусът не е незначителен - закононарушение по чл.210, ал.1, т.4 по отношение на член 209, ал.1 от Наказателен кодекс.

През пролетта на 2020 година пострадалите мъж и жена решили, че желаят да работят в чужбина и почнали да търсят метод да заминат за Англия. Те разбрали, че обвиненият С.С. провел заминавания на българи в страната и спомагал намирането на работа там, намерили координатите му посредством позната и се свързали с него.

42-годишният мъж решил да вкара в подвеждане двамата варненци, вследствие на което по непозволен метод да получи имотна полза за себе си – избрана парична сума, която да му бъде платена от тях за услуги и подпомагане, които той нямал желание да реализира. За задачата обвиненият обяснил на пострадалите погрешното изказване, че можел да им спомага за намирането на работа в Обединено Кралство Англия във плантация за плодове, да им закупи билети до Лондон и да им обезпечи трансфер от летището до местоработата им.

В интервала от 30 май до 2 юни 2020 година сред пострадалите и С.С. течала връзка главно по телефона или посредством електронни приложения. Мъжът и дамата изпратили фотоси на персоналните си документи за идентичност на обвинения и направили банкови преводи на пари по неговата сметка на обща стойност 1240 лв..

След като получил желаната сума обвиненият спрял да дава отговор на телефонните позвънявания, изключил телефона си и двамата варненци разбрали, че са станали жертви на машинация.

Предстои делото против 42-годишния С.С. да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, той може да получи наказване с " отнемане от независимост “ за период от една до осем години.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР