С обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна на съд

...
С обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна на съд
Коментари Харесай

43-годишен уби брат си с дървена тояга

С обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна на съд е предаден 43-годишният Георги В., умъртвил брат си по изключително непосилен метод и с особена свирепост, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Престъплението се санкционира с отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.

Братоубийството е било осъществено сред 21.00 часа на 16 януари до 4.00 часа призори на 17 януари 2017 година в дома на баба им във варненското село Житница. Подсъдимият за убийството е арестуван на 17 януари тази година. От тогава досега той е с непрекъсната мярка за неотклонение „ Задържане под стража “. Приведен е във варненския затвор.

Сигнал за откритото мъртво тяло на Даниел бил подаден от подсъдимия до кмета на село Житница на 17 януари в 7.55 часа. При осъществения оглед в дома на убития е открито и оръжието на закононарушението – дървена сопа. Между двамата братя имало чести спорове. Убитият вземал пенсията на баба си и я изпивал. При препирня сред него и старата жена той я бутнал и тя счупила тазобедрена кост. Наложила се интервенция и дамата се преместила да живее в дома си в град Провадия. Георги се преместил при нея, с цел да поставя грижи за възобновяване ѝ, а Данаил останал да живее в Житница. Препитавал се със средства, които му давали близки на покойници, с цел да изкопае гробовете им.

Георги В. постоянно ходел до къщата в село Житница, откъдето пренасял дърва за огрев в дома им в Провадия. Възрастната жена ги получавала като обществено слаба. На 16 януари 2017 година той се качил на влака до Житница с желанието да вземе още дърва, с които да се отопляват в Провадия. След като дошъл в селото, през нивите се отправил към фамилната къща. Вратите били затворени с катинари, само че работел тв приемникът. Брат му Данаил го нямало и Георги решил да го чака да се прибере. След като Данаил се върнал от посещение в ромско семейство, които постоянно го хранели, Георги вързал ръцете му. Започнала препирня за дървата, които подсъдимият желал да вземе на другия ден и да отнесе в Провадия. Георги нанесъл побой над физически по-слабия Данаил. С дървена пръчка налагал брат си на всички места по тялото, главата и лицето, след това траял да го рита в главата, до момента в който Данаил престанал да мърда. След закононарушението избърсал кръвта от лицето му, разходил се, до момента в който реши какво да прави. Върнал се да ревизира дали положението на свиреп пребития не се е подобрило и решил да заличи следите си.

Кървавите облекла на потърпевшия събрал и изхвърлил в чували дружно с въжето, с което вързал ръцете му. След като се прибрал в Провадия, съблякъл и своите облекла, по които също имало кръв. Решил да се освободи от тях, като ги изхвърли в нивите край Житница.

Около 18.20 часа на 17 януари Георги се качил на влака за Житница. Заровил окървавените си облекла в снежна пряспа и отишъл в къщата. Дървената тояга, с която удрял брат си Данаил, Георги укрил в нужника на двора. После отишъл в кметството да заяви, че брат му не е добре. Кметът повикал полиция и дружно отишли в дома на Данаил.

Комплексната съдебномедицинска експертиза сочи като причина за гибелта на Данаил травма на мозъка, довела до остра дихателна и сърдечно-съдова непълнота. Множество тежки контузии по тялото на убития били открити и по време на аутопсията на натрупа. По делото били назначени и сложна биологична и трасологична експертиза, а ДНК-експертизата изрично уличила Георги като причинител на умишленото ликвидиране, осъществено по изключително непосилен метод и с особена свирепост.

Предстои делото против 43-годишния братоубиец да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР