С обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна 32-годишен мъж,

...
С обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна 32-годишен мъж,
Коментари Харесай

Съдят 32-годишен варненец ограбил млада жена

С обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна 32-годишен мъж, притеглен към наказателна отговорност за обир, осъществен след приложимост на мощ и при изискванията на рисков рецидив, е предаден на съд. А.Я. е обвинен за закононарушение по член 199, ал.1, т.4, по отношение на член 198, ал.1 от Наказателен кодекс, осъществено на 11 март 2023 година.

Пострадалата млада жена чествала своя рожден ден във варненско заведение. След като си тръгнала, се отправила към дома си, а по пътя разговаряла по телефона със свои другари. Този факт бил видян от обвинения, който решил да се възползва от обстановката и да ограби дамата. Издебнал миг, в който младата жена изглеждала разсеяна и издърпал от ръката й мобилното устройство. Побягнал в незнайна посока и съумял бързо да изчезне. След два дни той продал телефона на собствен прочут.

След като пострадалата подала сигнал за случилото се, неотложно било стартирано следствие. Мобилното устройство било открито, а причинителят на грабежа – арестуван.

Обвиняемият е престъпно проявен и осъждан неведнъж, включително и за обир. Предстои делото против него да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, А.Я. може да бъде наказан с „ отнемане от независимост “ за период от пет до петнадесет години, като съдът може да постанови и конфискация до една втора от имуществото му.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР