С новото ръководство на Община Варна ще бъдат разгледани различни

...
С новото ръководство на Община Варна ще бъдат разгледани различни
Коментари Харесай

Директорът на Дирекция Общинска собственост: Община Варна ще търси варианти да изгради обекти с обществено значение на мястото на бившето военно поделение

С новото управление на Община Варна ще бъдат прегледани разнообразни разновидности, с оглед предписанията на страната да изградим обекти с висока социална значителност и прилежащата им обществена инфраструктура на мястото на бившето военно отделение в града, находящо се на бул. " Трети март “, заяви Петко Бойновски, шеф на Дирекция “Общинска благосъстоятелност, стопанска система и икономически действия “ в общината. Ще се стремим и ще търсим реализация на планове, обхващащи територията на целия парцел, сподели Бойновски и акцентира, че това, което се разисква, е построяването на детски градини или центрове за настаняване на обществено слаби жители – хрумвания, свързани с експлицитните законови условия на страната за стопанисване на обекта.

Бившето военно отделение съставлява, малко над 54 декара територия с 10 прилежащи здания, които са минали в благосъстоятелност на Община Варна с решение на страната в лицето на Областна администрация в края на месец ноември 2016 година, като до тогава са стопанисвани и ръководени от Министерството на защитата. Четири от постройките са обследвани през 2021 година, когато градивно към оня миг не са се налагали дейности във връзка с събарянето им. Идеята на тогавашното управление на общината е била да се построи Център за краткотрайно настаняване на жители, потърпевши от бедствия, само че след това тази самодейност е отхвърлена.

Ще засилим наличието на Общинската полиция в региона и взаимно с отдел " Действия за отбрана на популацията “ в общината ще се погрижим да обезопасим територията с ограждения, за ограничение достъпа до рисковите здания и предварителна защита на жителите, уточни още Петко Бойновски, като разясни, че всяка постройка ще бъде обозначена и обезопасена поотделно. До момента  Община Варна не е имала подписан настоящ контракт за жива защита, заради което обследването и надзорът са поверени на Общинска полиция, добави той. 

Многократно са предприемани дейности от страна на Община Варна за запазване, защита и обезопасяване на постройките и територията на бившето военно отделение на бул. " Трети март “, само че за жалост има непрекъснати нападения и влизания на външни лица, описа шефът на Дирекция “Общинска благосъстоятелност, стопанска система и икономически действия “.

Той уточни, че макар напъните на общината, частите на обособените постройки редовно са разрушавани от вандали, а всички железни структури, включително металните порти и оградата са разграбени. Правен е опит даже да бъдат откраднати кабели от прилежащия към парцела трафопост, разясни Петко Бойновски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР