С неочаквано мнозинство американският Сенат одобри законопроект, определящ посоката на

...
С неочаквано мнозинство американският Сенат одобри законопроект, определящ посоката на
Коментари Харесай

Сенатът одобри средства за спиране на руската агресия на Балканите и въоръжение на Украйна

С ненадейно болшинство американският Сенат утвърди законопроект, определящ посоката на деяние на Министерството на защитата на страната и предоставящ му 700 милиарда $ за 2018 година.
В бюджета за идната финансова година са заложени средства за въоръжаване на Украйна, увеличение на американската противоракетна защита и осъществяване на военни интервенции в Афганистан, Сирия и Ирак, като сумата надвишава много избраните по-рано от Тръмп 600 милиарда $, написа БГНЕС
640 милиарда $ е единствено сумата, предопределена за осъществяването на основните функционалности на Пентагона, а точно – оръжейни покупко-продажби, заплати за военните и поддръжка на войските. Останалите 60 милиарда $ ще бъдат употребявани за провеждането на военните интервенции в горепосочените страни и други действия.
Предвидени са и финанси, свързани с възпирането на съветската експанзия на Балканите (100 млн. долара).
По-рано Законът за оторизиране на защитата беше утвърден и от Камарата на представителите към Конгреса, въпреки и текстът му да се различаваше от разновидността, гласуван от Сената. Поради тази причина следва сформирането на специфична комисия, която да сплоти двата разновидността в един общ. Едва след наново гласоподаване на окончателното решение, законопроектът ще бъде възложен за автограф на президента.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР