С него първите китайци ще стъпят на естествения земен спътник

...
С него първите китайци ще стъпят на естествения земен спътник
Коментари Харесай

Китай назова името на космическия кораб за пилотирано кацане на Луната

С него първите китайци ще стъпят на естествения земен сателит
Китайската галактическа организация се надпреварва да изпрати астронавти на Луната преди НАСА. Пекин разкри имената на своя пилотиран галактически транспортен съд и спускаемия модул, който ще кацне на лунната повърхнина.

Космическият транспортен съд се назовава Mengzhou, или " съд на фантазиите ", до момента в който спускаемият уред се назовава Lanyue, или " прегръдка на Луната ", отпратка към стихотворение, написано от Мао Цзедун през 1965 година, както оповестява CNN.

Дългият съвсем 10 метра галактически транспортен съд Mengzhou ще тежи колосалните 22 метрични тона, съгласно известието. Спускаемият модул е задоволително огромен, с цел да побере двама астронавти и 440-килограмов луноход.

Според изказването програмата " напредва добре ".

Китай стане първата страна, която приземи галактически транспортен съд на противоположната страна на Луната през 2019 година Предстои задача за връщане на проба от там, която още веднъж би била първата в света, в случай че е сполучлива. Плановете на Пекин са да прати китайци на Луната до края на десетилетието.

Преди това, през 2028 година на Луната ще бъде пратен робот и дребна фабрика за тухли. Те ще слагат основата, нужна за построяването на база на земния сателит.

Междувременно Съединени американски щати също възнамеряват да пратят астронавти през 2026 година на Луната. Продължаващите забавяния и несигурността на бюджета вършат надпреварата много нестабилно и дават шансове на Пекин.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР